Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.06.2016. u 20:51

Predstavili su se naši pred Europsko prvenstvo u sjaju, zlatu, namirisani. Kao da su u subotu uvečer otvarali Facebook profil, na kojem sve bliješti, gdje je sve fancy; fotografije iz New Yorka, poznati prijatelji, mnoštvo lajkova

Postao je hrvatski brk uspješniji od naša dva najuspješnija frajera na klupi. Hrvatska je na čelu sa Cro Šefom srušila vlastiti rezultatski rekord. To je ono što se upisalo u knjige. Anale. Na papir.

internet. Pisat će - Hrvatska je zabila ‘decimu’, a Ante Čačić zabio tricu više od od Ćire Blaževića (7:0 Australija ‘98.), čak i od Slavena Bilića (Andora ‘06).

Za skinuti mu kapu? Za rekord da. No treba znati i da dečki iz San Marina vrijede 50 puta manje nego TV-gledatelj Alen Halilović - sam.

Budimo pošteni, znali smo i unaprijed kako ćemo svjedočiti subotnjoj borbi iznad Kvarnera između moćnog kockastog Stipe Miočića, poznatog u svijetu kao svestranog i samouvjerenog borca - protiv anonimca, dvije glave manjeg mršavca iz kvarta, nadimka Plahi.

Predstavili su se naši pred Europsko prvenstvo u sjaju, zlatu, namirisani. Kao da su u subotu uvečer otvarali Facebook profil, na kojem sve bliješti, gdje je sve fancy; fotografije iz New Yorka, poznati prijatelji, mnoštvo lajkova. Fotošop. A prava situacija - upitna. Pitaj Boga...

Da podvučemo crtu, naši su nogometni odlikaši demonstrirali, u pravilu, vlastite vrline. Ima ih. Bar deset.

A mane, one su ostale skrivene, tek sramežljivo pokazane. Poneko krivo dodavanje, ideja koja nije naišla na realizaciju. Lopta u prazno.

No, to su detalji. Srce tjedan dana prije Turske u Parizu ponosno lupa, rezultat se pokazuje prijateljima, rodbini, možda će ga netko i istetovirati. Možda ne. Bolje ne.

Međutim, ključna stvar koja se dogodila (osim da su špice Mario Mandžukić i Nikola Kalinić formi kakve ih nacija očekije), je njihov stav. Mogli su se, nakon napornih sezona, a uoči teških dana u Francuskoj, špancirati Rijekom protiv malenog San Marina.

Slaviti s 3:0, 4:0. Nitko ne bi zamjerio. Pljeskali bi. No, oni su napali sa svih strana, udarili iz svih oružja. Ante Čačić ih je motivirao. Ubo poput ose.

Nabrijao. Tako nisu ni Ćiro, ni Slaven uspjeli svoje vatrene. A to je, u ovim pripremama, bio prvi cilj. Turcima bi ta činjenica, da Hrvatska puca od snage, mogla utjerati strah. Da je, poput njih, fanatična...

>>Hrvatska je napokon shvatila ono što je tvrdio i Guardiola: Imamo najboljeg na svijetu!

Komentara 26

BB
bozo.babic
21:51 05.06.2016.

kako ste vi to napisali kao da ste srpski novinar onda je bolje da ne idemo a umjesto nas da tvoji drji

NE
nenasjedajte
21:43 05.06.2016.

hebar bi trebao zvucati kao top- notch sarkazam, ono- spika i pol... u biti, teska boljka, granici s rijecju komplex... i eto ti novinskih portala u HR. pa jbt, ima li igdje vise iceg objektivnog u toj nafriziranoj Hrvatskoj zbilji.... ok, kuzim da su ovi portali najmanje citani od svega toga, al opet....

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
21:11 05.06.2016.

A nounara i osvrta....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije