Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZABORAVAN PRIZOR

Čitav Beograd u predvečerje rata aplaudirao je hrvatskoj legendi. Danas će ondje imati posebno mjesto

Sarajevo: Svečana premijera filma "Magična sedmica" o Toniju Kukoču
Armin Durgut/PIXSELL
28.03.2024.
u 12:01

U posljednjoj utakmici Prvenstva Jugoslavije Toni Kukoč je pred punim tribinama Hale sportova na Novom Beogradu demonstrirao sve što zna. Ovoga četvrtka bit će gost Partizana na posebnoj utakmici

Splitska Jugoplastika proglašena je najboljim košarkaškim klubom 20. stoljeća. U sve tri sezone u kojima je momčad s Gripa osvajala europske naslove svoj veliki obol dao je Toni Kukoč. Trostruki osvajač NBA-lige i jednako toliko puta europski prvak jednu od najboljih utakmica odigrao je protiv beogradskog Partizana, u trećoj utakmici finalne serije Prvenstva Jugoslavije. U travnju 1991. dobio je ovacije čitave Hale sportova na Novom Beogradu.

Kukoč će u društvu svog nekadašnjeg suigrača iz trofejne generacije, Dina Rađe, večeras biti gost Partizana u beogradskoj Areni. Ondje će domaći pokušati pobijediti grčki Olympiacos u dvoboju 32. kola Eurolige. Tri kola prije kraja osnovnog dijela sezone Partizan se borib za ulazak u play-in, kroz koji bi onda mogli izboriti nastup u doigravanju za prvaka Europe. Arena će biti rasprodana, očekuje se preko 28 tisuća gledatelja u utakmici protiv grčkog kluba, koji gaji dobre odnose s Crvenom zvezdom, Partizanovim najvećim rivalom.

Sarajevo: Svečana premijera filma "Magična sedmica" o Toniju Kukoču
1/10

Kukoč i Rađa dobili su posebnu pozivnicu Partizana za ovaj dvoboj, kojem će se rado odazvati. Pamti se ona čuvena posljednja utakmica Jugoslavenske lige u kojoj je tadašnja Jugoplastika s 86:64 pobijedila Partizan usred Beograda i s 3:0 u seriji uzela posljednje prvenstvo bivše države. Kukoč je nekoliko minuta prije kraja izašao s terena i dobio ovacije čitave dvorane. Samo nekoliko mjeseci prije početka rata, Beograd je aplaudirao velikom hrvatskom košarkašu. I sam Kukoč biranim je riječima govorio o toj utakmici i osjećaju koji ga je pratio.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
17:39 28.03.2024.

neka ste se vi nasli sa orjunom...uzivajte i ne vracajte ga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije