Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispao u Tokiju

Čilić: Propustio sam previše prilika, lopta me jednostavno nije slušala

Tennis - Japan Open men's Singles Semifinal Match - Ariake Coliseum, Tokyo, Japan - 08/10/16. Marin Cilic of Croatia reacts during the match against David Goffin of Belgium. REUTERS/Issei Kato
Reuters/PIXSELL
09.10.2016.
u 07:20

Čilić sljedeći tjedan, kao i Ivo Karlović, nastupa na turniru u Šangaju. U prvom je kolu slobodan, dok Karlović čeka kvalifikanta.

Ni u trećem pokušaju Marin Čilić nije uspio pobijediti 25-godišnjeg Belgijca Davida Goffina, 14. tenisača svijeta. Sva tri susreta odigrali su ove godine: Belgijac je pobijedio našeg najboljeg tenisača u Davisovu kupu i Indian Wellsu, a sada i u polufinalu ATP 500 turnira u Tokiju, i to sa 7:5, 6:4. Marin je u prvom setu poveo s 5:3, ali Goffin mu je uspio uzvratiti breakom, nakon toga mu je oduzeo servis još dva puta, dok svoj nije ispuštao do kraja meča.

– Propustio sam niz prilika, pa i servis za prvi set. Razočaran sam, ali lopta me danas naprosto nije slušala – napomenuo je Čilić koji će se tako morati zadovoljiti sa 72.370 USD i 180 ATP bodova.

Dodig na challengeru

U poretku za završni turnir osmorice najboljih tenisača ostat će deseti sa zaostatkom od 290 bodova iza devetog Tomaša Berdycha i 625 bodova iza osmog Dominica Thiema. Želi li doista otići u London, Marin će morati puno bolje iskoristiti preostale turnire, među kojima su i dva iz kategorije Masters 1000 (Šangaj i Pariz).

U svom prvom finalu sezone Goffin će se sučeliti s Australcem Kyrgiosom koji je u drugom polufinalu iznenađujuće pobijedio Francuza Monfilsa sa 6:4, 6:4.

Čilić sljedeći tjedan, kao i Ivo Karlović, nastupa na turniru u Šangaju. U prvom je kolu slobodan, dok Karlović čeka kvalifikanta. Na turniru parova neće biti Ivana Dodiga koji će radije igrati pojedinačne kvalifikacije na challengeru u Taškentu. U paru s Marcelom Melom, naime, već je osigurao Masters u Londonu, a pojedinačno želi poboljšati plasman da bi mogao nastupiti na Australian Openu.

Komentara 2

RI
rikavac
10:09 09.10.2016.

ajd potrudi se da te lopta slusa protiv Argentine ako to bude ok sve ostalo ce se zaboravit.

MA
mariopermp1981
09:20 09.10.2016.

Moras nekad i izgubit sta bi mrzitelji pisali, sad si BOSANCINA a ne Hrvat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije