Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVAT SE OPORAVLJA

Čilić o tome tko je najbolji svih vremena: Đoković je nevjerojatan, ali jako je teško odrediti

Tennis : 1/2  finale de la Coupe Davis Serbie Vs Croatie à Madrid. La croatie en finale.
Laurent Lairys / Panoramic / Bestimage
09.11.2023.
u 11:54

Svaki od njih dao je veliki doprinos popularnosti ovog sporta. Mnogo je djece počelo igrati tenis zbog njih, to je nevjerojatno. Drago mi je što sam bio i ostao dio najbolje ere u povijesti tenisa - rekao je Marin Čilić

Hrvatski tenisač Marin Čilić je od svojeg debija u seniorskoj konkurenciji 2005. godine po prvi put propustio cijelu tenisku sezonu tijekom ove godine. Za HRT je povodom toga pričao o svojem o oporavku, ali i o mnogim drugim temama, kao što je rasprava o najveća tri tenisača svih vremena.

U kojoj je fazi oporavak?

- Imao sam dva problema s koljenom, meniskus i odlomljeni komad hrskavice. Tijekom operacije je šivan meniskus, hrskavica je izgledala dobro. Kad sam krenuo natrag u puni trening i igrati mečeve koljeno je počelo reagirati, to mi se dogodilo nakon turnira u Umagu. Odlučio sam se na konzervativni put, terapeutski kroz injekcije, suradnje s doktorima, fizijatrima, tretmane... To mi obuhvaća cijeli dan, taj program i treninzi. Naviknuo sam trenirati svakodnevno na vrhunskoj razini i intenzivno, morao sam se prilagoditi novom načinu treninga. Osluškujem koljeno kroz trening, moram biti oprezniji nego inače - započeo je Čilić.

Optimističan je što se tiče otvaranja nove sezone i Australian Opena.

- Za sada sam stvarno na odličnoj razini. Prošli tjedan sam igrao neke natjecateljske mečeve na treninzima i sve je prošlo jako dobro. Tako da u nekom postotku, sigurno 90 % da nastupam od nove sezone. 

GALERIJA Tri najvažnija simbola u Đokovićevoj karijeri

 
Tennis : 1/2  finale de la Coupe Davis Serbie Vs Croatie à Madrid. La croatie en finale.
1/7

Zatim se jedan od najuspješnijih hrvatskih tenisača dotaknuo i konstantne teme oko toga tko je najbolji tenisač svih vremena u troboju Novak Đoković, Rafael Nadal i Roger Federer.

- Nezahvalno je uspoređivati. S njima sam dijelio teren zadnjih 15-16 godina. Federer je došao prvi. Njih trojica su bili veliki rivali u zadnjih 10-12 godina, ali Roger je s te strane malo stariji od Novaka i Rafaela - kaže Čilić.

Jedini hrvatski osvajač US Opena ističe da Đoković ima najviše trofeja, ali to mu još uvijek nije dovoljno da ga izabere kao najvećeg u povijesti.

- Novak je imao fantastične godine od 2011. i definitivno je najbolji u posljednjih 12 godina. Nevjerojatan je. No, teško je odrediti koji je od njih troje najveći. Svaki od njih dao je veliki doprinos popularnosti ovog sporta. Mnogo je djece počelo igrati tenis zbog njih, to je nevjerojatno. Drago mi je što sam bio i ostao dio najbolje ere u povijesti tenisa - rekao je Marin Čilić.

Komentara 3

MA
majeltomoguce
14:14 09.11.2023.

Ljudi mješaju simpatije, osjećeje i ne znam što - brojike i statistika određuju tko je najbolji a to bez dileme Novak! Fedex je baletan i gospodin i kao takav je daleko najpopularniji, pogotovo među elitom. Nadal je ljubimac onih koji vole snagu. Nole nije niti snažan, niti baletan, niti uglađen već je buntovnik i kao takav ima najviše neprijatelja i mrzitelja - ali to je subjekvivan osjećaj onda. Ponavljam statistika sve jasno pokazuje, a za godinu ili dvije će Novak preći čak i Conorsa po broj ATP titula i stvarno ne znam da li će se uopće i onda diskutirati tko je najbolji???

Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
18:38 09.11.2023.

To je isto ka da kaze da su Srbija, hrvatsska i Bosna na Balkanu podjednake u nogometu. Sve tri repke su imale veliki utjecaj, neke su popularnije, neke igraju ljepse a neka ima vise medalja ali to joj ipak nije dosta da bude naj bolja nogometna repka na Balkanu...

LL
lijepa_li si
16:26 09.11.2023.

mudro marin zbori. nikad kod ovog ravnozemljaša i antivaksera, duha koji krasi najveće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije