Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velike karijere

Čigir izjednačio rekord Manuela Estiartea

Vaterpolo
VL
26.01.2012.
u 09:33

Nijemci i Talijani sastali su se šesti put u nizu na europskim prvenstvima. Od Kranja 2003. nikako se ne mogu mimoići.

U posljednjih desetak godina nema europskog vaterpolskog prvenstva na kojemu se barem jedanput nisu sučelili Talijani i Nijemci. Jučerašnji četvrtfinale u Eindhovenu njihov je šesti sraz u nizu. Serija je počela 2003. u Kranju, kada je Njemačka u skupini pobijedila sa 6:5. Tri godine kasnije u Beogradu Nijemci su ponovo slavili sa 11:8.

No Talijani su uzvratili 2008. na prvenstvu u Malagi: najprije su u skupini pobijedili sa 12:6, a potom u susretu za peto mjesto sa 9:7. Susreli su se i u Zagrebu 2010., u četvrtfinalu, u kojem su Talijani ponovo bili uspješniji i pobijedili sa 6:2. Na kraju su Talijani igrali finale s Hrvatima, a Nijemci su završili na šestom mjestu. Kad smo već kod statistike, vrijedi zabilježiti da je 43-godišnjem vrataru Njemačke Aleksandru Čigiru ovo deseto europsko prvenstvo u karijeri, po čemu se izjednačio s legendarnim Španjolcem Manuelom Estiarteom.

E, ali Čigir je jači jer je do rekorda došao u težoj situaciji: debitirao je 1989. u Bonnu, nastupivši za ondašnji SSSR, a na svom trećem EP-u, 1993. u Sheffieldu, branio je za Rusiju. Nakon toga je taj rođeni Moskovljanin, u postupku preuzimanja njemačkog državljanstva, preskočio dva prvenstva da bi 1999. u Firenci stao na vrata njemačke reprezentacije. I otad je nezamjenjiv.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije