Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EVO KOJI SU

Četvorica Hrvata prijavljena na NBA draft: Na listi nema Prkačina

Zagreb: Cibona i Igokea u 25. kolu ABA lige
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
27.04.2022.
u 19:28

NBA draft je na rasporedu 23. lipnja, a igrači mogu povući svoja imena s liste kandidata do 13. lipnja, dok je taj rok za one koji žele nastaviti svoju sveučilišnu karijeru 1. lipnja

Četvorica mladih hrvatskih košarkaša Lovro Gnjidić (Cibona), Karlo Matković (Mega), Zvonimir Ivišić (Studentski centar) i Leo Menalo (Stella Azzurra) iskoristili su pravo rane prijave za ovogodišnji NBA draft, za što se odlučilo 247 igrača s američkih sveučilišta te još 36 "internacionalaca", objavila je u srijedu NBA liga. 

NBA draft je na rasporedu 23. lipnja, a igrači mogu povući svoja imena s liste kandidata do 13. lipnja, dok je taj rok za one koji žele nastaviti svoju sveučilišnu karijeru 1. lipnja.

Među 247 igrača koji dolaze kao kandidati sa sveučilišta ima i nekoliko sinova vrlo poznatih očeva. Tako je za draft prijavljen student 2. godine na sveučilištu Vanderbilt Scotty Pippen Jr., koji je rođen u Portlandu dok je njegov legendarni otac Scottie igrao za Trail Blazerse. U NBA ligu želi i Shareef O'Neal, student 2. godine na sveučilištu Louisiana State (LSU) i sin Shaquillea O'Neala. Na popisu je Ron Harper Jr. koji je završio svoju sveučilišnu karijeru, a sin je peterostrukog NBA prvaka koji je naslove osvajao s Pippenom u Chicago Bullsima (1996. - 1998.) i s O'Nealom u Los Angeles Lakersima (2000. - 2001.).

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
19:58 27.04.2022.

Gnjidić je sigurno spreman nakon ove sezone sigurno za Furnir, Zabok čak i Alkar!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije