Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grčka - Češka 1:2

Česi "blitzkriegom" u šest minuta potopili Grke

češka - grčka
AFP/Pixsell
Autori: Karlo Ledinski, luc
12.06.2012.
u 17:15

Česi su postavili novi rekord europskih prvenstava, s dva postignuta pogotka u prvih šest minuta.

Nakon nokauta 1:4 na startu od Rusije, Češka se pobjedom 2:1 protiv Grčke vratila u borbu za prolazak u četvrtfinale.

Grci se doslovno još nisu ni snašli, a Češka je već vodila s 2:0. U furioznom početku Bilekovih izabranika Jiraček je za 1:0 zabio već u trećoj minuti. Nije mu bilo teško, jer nakon sjajne dubinske lopte Hübschamana preko cijelog terena našao se sam pred vratarom Grčke Chalkiasu.

Novi šok Grci su doživjeli u 6. minuti, kada je nakon prodora Gebreselassiea po desnoj strani povratnu loptu u mrežu poslao Jiraček.

Česi su tako postavili novi rekord europskih prvenstava, s dva postignuta pogotka u prvih šest minuta.

Zanimljivo, Grci u prethodne četiri međusobne utakmice nisu primili pogodak od Čeha, a sada su u samo šest primili dva.

U prvih 45 minuta Grci su samo jednom zapucali u okvir Čechovih vrata, a u 40. minuti sudac im je opravdano poništio pogodak jer je Fotakis bio u malom zaleđu.

Bezidejni Grci neočekivano su smanjili rezultat u 53. minuti, kada je nakon katastrofalne greške Čecha (ispala mu lopta iz ruke) strijelac bio Gekas, koji je ušao na poluvremenu.

Vrataru Chelsea ovo je bio već 15 primljeni pogodak na Europskim prvenstvima, gori od njega jedino je Danac Peter Schmeichel sa 20.

Ipak, Čechova greška njegovu momčad nije koštala pobjede, iako su Grci do kraja imali nekoliko poluprilika.

Češka je ovim raspletom dobila šansu da postane tek četvrta momčad u povijesti Eura koja će proći u četvrtfinale nakon poraza u 1. kolu skupine.

– Ne znam što je mojim igračima bilo u glavama, inzistirao sam da moraju koncentrirano ući u susret, da se ne smije ponoviti loše otvaranje kao protiv Poljske u 1. kolu. A oni već u 6. minuti gube s 0:2. Nakon toga bilo se gotovo nemoguće vratiti. Na europskom prvenstvu nije dosta ako igrate samo u drugom poluvremenu – rekao je izbornik Grčke, Portugalac Fernando Santos i dodao:

– Još uvijek imamo šanse za prolaz, nećemo se predati do zadnje sekunde.

U idućem kolu Santos neće moći računati na vratara Chalkiasa, koji je zbog ozljede u 23. minuti izašao iz igre.

– Ovo je bila važna utakmica za nas jer mnogi su sumnjali u našu kvalitetu nakon poraza 1:4 od Rusije – rekao je poljski izbornik Michal Bilek i osvrnuo se na veliki kiks Petra Čecha:

– Ne zamjeram mu, puno nas je puta spašavao.

Tijek utakmice pogledajte u Live-boxu.

Komentara 2

OB
-obrisani-
18:21 12.06.2012.

Naprijed Česi, naprijed Grci!

LE
let3
20:30 12.06.2012.

Ma neka su ih, dosta vise ovih Grka i njihovog anti-nogometa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije