Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA liga

Cedevitaši se protiv Širokog prenuli u 35. minuti

Cedevita partizan
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
01.02.2014.
u 23:27

- Igrali smo 35 minuta na gornjoj granici svojih mogućnosti - kazao je trener domaćina Jakša Vulić.

Kada se već počelo činiti da bi izvješće s utakmice u Širokom Brijegu moglo biti naslovljeno sa “Bivši cedevitaši šokirali Cedevitu”, gosti su u Pecari pred svojim košem izgradili bedem i pobijedili sa 73:68. U posljednjih šest minuta Zagrepčani nisu primili niti jedan koš, a zabili su 15 i otišli za Zagreb s novim bodovima i 14. pobjedom u ABA ligi.

Kada su Pašalić sa dvije i Opačak s jednom tricom doveli Široki u vodstvo od 68:58, gosti su izgledali nemoćno. No, onda je trener Jasmin Repeša promijenio obranu, postavio zonu, i domaćini su se posve zblokirali. Kao da su se uplašili velike pobjede. Ante Delaš pak zabija dvicu i tricu, Ivan Ramljak svom bivšem klubu zabija iz prodora, a važnu rolu preuzima i sinoć najučinkovitiji cedevitaš Nurkić (14 koševa, 4 ofenzivna skoka) pa su gosti u 38. minuti ponovo bili u vodstvu.

A do tog napadačkog “black-outa” Širokobriježana, pored centra meke ruke Drage Pašalića (20 koševa, četiri trice), i nadarenog Bošnjaka (6 koševa, 5 skokova, 4 asistencije), najbolji pojedinci domaćina bili su bivši cedevitaši - Ivan Opačak (15 koševa) i Ivan Buva (10 koševa). I trener Jakša Vulić koji je u pripremi utakmice očito jako dobro iskoristio svoje predznanje odnosno činjenicu da je još sredinom studenog bio Repešin asistent u Cedeviti.

Vulić: 35 minuta smo igrali na granici mogućnosti

A Cedevitin strateg opet se nije mogao osloniti na svoje Amerikance. Nakon što je u prvom dijelu još nešto i ponudio, Allan Ray (9 koševa) u nastavku je taj branič bio vrlo suzdržan, a za ono što je sinoć ponudio nesređeni i nesuđeni Cedevitin vođa Nolan Smith (6 koševa, 2 asistencije) reći da je bio neučinkovit značilo bi mu dati kompliment.

- Igrali smo 35 minuta na gornjoj granici svojih mogućnosti. Odlično smo razvlačili njihove centre s “pick and pop” igrom i dok smo pogađali vanjske šuteve bili smo u dobroj situaciji. Nakon tih 10 razlike za nas, cedevitaši su nas prebrzo stigli i moje je igrače uhvatio grč, strah od pobjede. Na koncu nismo imali igrača koji bi stvari uzeo u svoje ruke jer je Yahmar Young, igrač koji ima taj potencijal, bio ozlijeđen - kazao je trener domaćina Jakša Vulić.

Osim Nurkića, kod cedevitaša jedino je još kapetan Baždarić (11) zabio više od deset koševa. Pod 9 su upisali Ray i Delaš, a po 6 Babić, Ramljak, Smith i Bilan.

Zadar izgubio od Krke

Zadrani su na svom parketu poraženi od Krke s 57:55. Sani Bečirović je predvodio goste s 12 poena, dok je Josip Sobin za Zadar ubacio 15.

>> 'Jugoslavija' svladala 'SSSR', Rađa ubacio 21 koš

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije