Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smjena generacija

Čak dva sestrinska i tri klupska finala na prvenstvu Hrvatske u karateu

karate
Igor Kralj/PIXSELL
20.03.2016.
u 17:00

Na prvenstvu Hrvatske u karateu održanom u Sv. Ivanu Zelini najviše finalista (pet) imali su predstavnici Hrvatskog dragovoljca, a najviše prvaka (po dva) TAD Rijeka i Hercegovina Zagreb.

Na prvenstvu Hrvatske u karateu održanom u Sv. Ivanu Zelini najviše finalista (pet) imali su predstavnici Hrvatskog dragovoljca, a najviše prvaka (po dva) TAD Rijeka i Hercegovina Zagreb. Čak u dvije ženske kategorije, u finalu je došlo do sestrinskih okršaja. U najlakšoj ženskoj kategoriji Monika Berulec (Hrvatski dragovoljac) pobijedila je sestru i klupsku suborkinju Ivonu sa 1:0, dok je u težinskoj skupini do 61 kg Samoborka Maja Lenard pobijedila svoju sestru blizankinju Anu, inače bivšu europsku prvakinju.

Jako zanimljiva bila je borba i u teškoj kategoriji u kojoj je Ana Marija Bujas-Čelan (Student Zagreb) pobijedila aktualnu europsku prvakinju Mašu Martinović (Hercegovina Zagreb) i to u posljednjim sekundama (1:0). U ženskom karateu to je daleko najveći hrvatski derbi koji je ovaj puta otišao na stranu Bujas-Čelan, ali tek nakon uložene žalbe od strane Mašina trenera i pregledavanja snimke. 

Treći klupski okršaj u finalu priredile su članice Opatije, Ivona Tubić i Azra Saleš, inače članice naše zlatne europske ekipe. Ivona je ovaj puta bila raspoloženija pa je slavila sa 6:1. 

U muškoj konkurenciji došlo je do smjene generacija pa su prvacima postali borci koji su odreda još uvijek mlađi seniori i niti jedan nema više do 21 godine što je sjajna vijest za hrvatski muški karate koji je godinama na velikim natjecanjima ovisio o formi i raspoloženju Danila Domdjonija

REZULTATI - MUŠKI: 60 kg: Boran Berak (TAD Rijeka) - Vladimir Gašpar (Mladost Ivanić Grad) 2:1, 67 kg: Dino Povrženić (Karlovac 1969) - Stjepan Šimac (Stijena Zagreb) 5:3, 75 kg: Enes Garibović (Varaždin) - Goran Lučin (Sokol Split) 2:1, 84 kg: Zvonimir Živković (TAD Rijeka) - Ante Mrvičić (Hrvatski dragovoljac) 1:0, preko 84 kg: Anđelo Kvesić (Hercegovina Zagreb) - Pero Vučić (Hrvatski dragovoljac) 4:0

ŽENE: Monika Berulec (Hrvatski dragovoljac) - Ivona Berulec (Hrvatski dragovoljac) 1:0, 55 kg: Lucija Čtlak (Hercegovina Zagreb) - Jelena Grgac (Hrvatski dragovoljac) 3:0, 61 kg: Maja Lenard (Samobor) - Ana Lenard (Samobor) 3:1, 68 kg: Ivona Tubić (Opatija) - Azra Saleš (Opatija) 6:1, preko 68 kg: Ana Marija Bujas-Čelan (Student Zagreb) - Maja Martinović (Hercegovina Zagreb) 1:0.

Pobjednici po kategorijama izborili su plasman na svibanjsko Europsko prvenstvo u Montpellieru, ali ne svi prvaci. Naime, oni neće na EP u onim kategorijama u kojima nastupaju osvajači medalja s posljednjem Europskog prvenstva a to su Ana Lenard i Maša Martinović, ali i u ženskoj kategoriji do 55 kg gdje zajamčeni status sudionika EP-a ima i Jelena Kovačević (55 kg), najtrofejnija hrvatska karatašica, srebrna s Europskih igara u Bakuu. U Montpellieru bi, bez obzira da li je prvak ili ne, nastupio i Danil Domdjoni, brončani s posljednjeg EP-a, no kako on ide na operaciju koljena hrvatski predstavnik u toj kategoriji (60 kg) bit će prvak Boran Berak, inače mlađeseniorski prvak Europe.

>> Combat centar Zagreb organizirao „Noć borilačkih vještina“

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije