Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Učinak napadača

Čačićeva Hrvatska pucala 119 puta! Mandžo nije zabio 351 minutu

Hrvatska - Turska
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
06.09.2016.
u 11:47

Ono što bode u oči je sada već kronična neefikasnost, pogotovo napadača, a najviše prve špice Marija Mandžukića. Ma jest, on radi puno za momčad, osvaja lopte, bori se...

Prošla, eto, i Turska, a priča opet ista kao nakon Eura: opravdano se slavi velika, atraktivna igra, ono što su navijači tražili godinama, ali rezultat je još jednom izostao.

U prvoj utakmici kvalifikacija za SP Hrvatska i Turska igrali su 1:1.

Istina, ne smijemo u svemu tražiti crnilo, loše, a doista se na prste jedne ruke mogu nabrojati reprezentacije koje su spojile atraktivnu igru i rezultat, piše Goal.

Hrvatska je pod Čačićem napokon pronašla igru, vjerujemo da će i rezultat logičnim slijedom doći...

Ali ono što bode u oči je sada već kronična neefikasnost, pogotovo napadača, a najviše prve špice Marija Mandžukića. Ma jest, on radi puno za momčad, osvaja lopte, bori se..., ali Mandžo, pa ti si napadač, prva zadaća mora ti biti pogodak!

A Čačićeva Hrvatska u natjecateljskim utakmicama zabija 1,42 gola po utakmici. Tek 1,42 s obzirom na napadačku klasu koju posjeduje i još više broj šansi koju momčad stvara.

Doista je nevjerojatno da su kockasti u sedam natjecateljskih utakmica pod Čačićem (četiri pobjede, dva remija i poraz, gol-razlika 10:5) uputili čak 119 udaraca na gol suparnika, te čak osam puta pogodili vratnicu ili gredu! S tim da je službena statistika dvoboja s Turskom rekla tri grede, iako je i Pjacin udarac 'lizao' gredu! Tako da ih zapravo ima - devet!

Zabrinjavajuće je, međutim, da je od tih 119 udaraca svega 28 išlo u okvir gola, te deset u gol. Dakle, kockasti tek svaki 12. udarac pretvaraju u pogodak! A svaki 13. pogađa okvir gola!?

Za usporedbu: u tih sedam nastupa suparnici Bugarska, Malta, Turska, Češka, Španjolska, Portugal pa opet Turska pucali su prema hrvatskim vratima 60 puta, 16 je lopti išlo u okvir, a pet završilo u mreži.

Tih deset 'Čačićevih' golova podijelili su Perišić (koji najviše i puca) sa četiri, Rakitić ima tri, Kalinić dva, te Modrić jedan. A učinak napadača?

Je li Mandžo ispucao kredite ili je previše važan u momčadi da bi ga se maknulo?

Tko bi trebao biti u napadu Hrvatske?, glasujte u anketi Goala.

Komentara 9

ME
melinda
18:13 06.09.2016.

Velike cestitke Cacicu na izborenome remiju sa rezervnom postavom Turske u srcu Lijepe nase.Nastavi i dalje forsirati Mandzu koji ne daje ni 10% onome koliko daje u inostranstvu kada igra za novce.I po mogusnosti pojacaj strucni stozer uz Simunica pozovii jos i Thompsona tako da narednih 10 godina mi posteni navijaci nemozemo pomoci nasoj reprezentaciji.I na kraju kada i Kosovo bude ispred nas nemojmo se cuditi i traziti krivce dalje kada smo sami krivi .jer nista ne poduzimamo da zaustavimo tu sramotu sto nam se desava....

SO
Somelier
14:04 06.09.2016.

To i je Čačićeva Hrvatska jer prava Hrvatska Reprezentacija nabila bi Turcima naj manje 5 golova. Čačić nije izbornik on je mumija i ta bi mu uloga dobro pristajala u filmovima. Još nije naučio da se ovakove klase od igraća ne mijenjaju 5 minuta prije završetka utakmice već bar 20 minuta da se malo zagrije i po mogučnosti gol zabije. Još jednu jako važnu stvar mumija ne vidi a to je Vida. Na svakoj utakmici kod ispucavanja sa ugla on trči naprijed i svojim suigračima skida loptu sa glave. Nemoguće da Čačić to ne vidi i da mu zabrani prelaziti preko sredine igrališta. A što Mandžukić ne zabija golove isto su krivi izborniki. Neka pogledaju snimke kako u klubovima suigrači guraju lopte Mandži a on zabija golove. U reprezentaciji su sve same zvijezde i svaki će radije sam pucati ili dodati drugome samo ne Mandži. Pa pogledajte koliko si puta Mandžo sam ide otraga po loptu pa onda ti daj gol.Kada će izbornik narediti da lopte moraju iči preko Mandže onda će biti i golova.

HR
hrvatin
21:28 06.09.2016.

Mandzukic je pogodio stativu a lopta se odbila do Pjace koji je promasio milijun postotnu sansu(svaka cast Pjaci,vrhunski igrac)pa to sada nitko ne spominje.Jeli itko primjetio da nasi napadaci dugo vec ne primaju dovoljno lopti od veznjaka.Vise je Asanovic,Boban.Prosinecki,,,dali lopti napadacima u jednoj utakmici nego ovi sada u cijeloj godini.Mi imamo sasvim prosjecnu reprezentaciju i to se stalno dokazuje jer ispadaju ekspresno iz svih natjecanja,Bili smo nekoliko godina visoko rangirani jer smo stalno igrali sa andorom,maltom,ukrajinom i slicno.Onda je dosla engleska i popili smo 9 komada u dvije utakmice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije