Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA PROTIV KINE

Čačić vs. Lippi, ili djedice od 20 milijuna eura godišnje!

Ante Čačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
14.01.2017.
u 00:15

- Moji igrači tek su počeli skupljati snagu za zimske pripreme. Dva mjeseca nisu igrali nogomet - požalio se Lippi nakon poraza Kineza od Islanđana na China Cupu, a ususret srazu s Hrvatskom.

Kakva poslastica za Antu Čačića: na pladnju je, bespomoćan i besperspektivan, serviran jedan od najvećih svjetskih stručnjaka novijega doba, 68-godišnji Talijan Marcello Lippi.

Bespomoćan, jer u subotu protiv Hrvata (8.30) u Nanningu, u utakmici za treće mjesto na China Cupu, vodi tek 81. momčad sa svjetske rang-liste, Kinu, i k tome još u nekom kombiniranom izdanju, s mnoštvom debitanata i, kako će sam reći, posve fizički inferiornu.

- Moji igrači tek su počeli skupljati snagu za zimske pripreme. Dva mjeseca nisu igrali nogomet - požalio se Lippi nakon poraza Kineza od Islanđana na China Cupu, a ususret srazu s Hrvatskom.

Zanimljiv je iz više kuteva taj sudar dvojice trenerskih šarmera, našega brke ‘Toma Sellecka’ Čačića i talijanskog zavodnika ‘Paula Newmana’ Lippija. 

Naime, jeste li znali da Ante sutra igra protiv najbogatijega svjetskoga trenera, izbornika od čak 20,7 milijuna eura godišnje? Djedica Lippi, koji je Kineze iz Guangzhoua ‘muzao’ od 2012. do 2014., prije dvije godine povukao se u mirovinu, uz ipak malkice odškrinuta vrata: ‘Dosta mi je svakodnevnoga stresa od rada u klubu’, poručio je tada Talijan, ciljajući dakako klupu - kineske reprezentacije.

I naravno zavidnom lakoćom izašao je iz mirovine u listopadu prošle godine, kada su mu na stol istresli najluđu ponudu koju je ikada dobio jedan šef nacionalne momčadi.

Za usporedbu, Ante Čačić kod Šukera prima 250.000 eura godišnje. Ili gotovo osamdeset puta manje od talijanskog trenerskog veterana! I nije mu malo.

Marcello Lippi, čiji Kinezi u njegovom mandatu još nisu postigli pogodak (Katar 0:0, Island 0:2), kao izbornik radio je šest godina u Italiji, i s azzurrima 2006. postao svjetski prvak. Toga davnoga ljeta, dok se su Buffon, Cannavaro, Gattuso, Pirlo i društvo kroz produžetke i penale provlačili prema svjetskom tronu, Ante Čačić upravo je počinjao pripreme s Kamenom Ingradom.

Ili 1996. godine, kada je Marcello Lippi s Juventusom pokorio Europu, Čačić je taman bio zasukao rukave u - Zadarkomercu.

No, kako život piše čudne priče, tako slavni Marcello danas pred Čačićem stoji u stavu mirno. Kako i ne bi, kada se zna kako je Čačić prošloga ljeta, u velikom stilu, već nokautirao jednoga europskog i svjetskoga prvaka, Španjolca del Bosquea, a prije neki dan se ravnopravno nosio s južnoameričkim prvakom Čileom. Nema šale s našim Antom!

Kad smo već kod kineske reprezentacije, nije naodmet spomenuti kako ona u pet kvalifikacijskih utakmica još nema niti jednu pobjedu, a posljednji put slavila je još 3. lipnja 2016. godine protiv Trinidada i Tobaga u prijateljskoj utakmici. U međuvremenu tu su velesilu rušili Kazahastanci, Sirijci, Uzbekistanci i Islanđani.

A najgore im se tek sprema u subotu...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije