Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUNDESLIGA

Borussia protutnjala protiv Eintrachta, iskoristila poraz Bayerna i došla na prvo mjesto!

firo : 04/15/2023, football, soccer, 1st league, 1st Bundesliga, season 2022/2023, VfB Stuttgart - BVB Borussia Dortmund
Sebastian El-Saqqa/DPA
Autori: Vecernji.hr, Hina
22.04.2023.
u 21:47

Junak utakmice između Borussije i Eintrachta bio je nizozemski reprezentativac, ofenzivni igrač dortmundske momčado Donyell Malen koji je postigao dva pogotka

Nogometaši dortmundske Borussije iskoristili su poraz do danas vodećeg Bayerna i uvjerljivom domaćom pobjedom 4-0 protiv Eintrachta ponovno zasjeli na čelo prvenstvene ljestvice, pet kola prije kraja prvenstvene utrke.

Jude Bellingham je u 19. minuti postigao prvi pogodak za Borussiju. Prednost domaće momčadi udvostručio je Donyell Malen u 24. minuti, prvim od svoja dva pogotka. Do kraja prvog poluvremena mrežu Eintrachta zatresao je i Mats Hummels u 41. minuti za 3-0. Konačnih 4-0 postavio je Malen u 66 minuti.

Kod Eintrachta u momčadi nije bilo hrvatskog reprezentativca Kristijana Jakića ni hrvatskog mladog reprezentativca Hrvoja Smolčića zbog ozljede.

Borussia je došla do 19. pobjede u sezoni i sa 60 bodova za jedan bod nadmašila Bayern koji je u subotu poražen sa 3-1 na gostovanju u Mainzu.

Sve je dobro počelo za momčad Thomasa Tuchela kad je Sadio Mane u 29. minuti pogodio za 1-0. To je bio jedan od samo dva udarca Bavaraca unutar okvira Mainzova gola, što je domaća momčad iskoristila za veliki preokret u drugom poluvremenu.

U razmaku od 14 minuta Bayernova vratara Yanna Sommera svladali su Ludovic Ajorque (65), Leandro Barreiro (73) i Aaron Martin (79). Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić odigrao je cijelu utakmicu za Bayern.


 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije