Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki skandal

Boksačkom prvaku Felixu Sturmu zbog dopinga prijeti do tri godine zatvora

Felix Sturm
Foto: DPA/PIXSELL
1/2
07.09.2016.
u 18:15

Njemački 37-godišnji boksač, čiji su roditelji bošnjačkog podrijetla, u veljači je osvojio svjetski naslov pobijedivši Rusa Fjodora Čudinova

Protiv svjetskog boksačkog prvaka u super-srednjoj kategoriji po WBA verziji, 37-godišnjeg Felixa Sturma (rođen kao Adnan Ćatić) pokrenuta je istraga zbog korištenja nedopuštenih stimulativnih sredstava, potvrdilo je tužiteljstvo u Koelnu, objavila je njemačka agencija DPA. 

– Da, tužiteljstvo istražuje ovaj slučaj. Radi se o kršenju antidopinškog zakona – potvrdio je Daniel Vollmert iz ureda tužiteljstva u Koelnu.

Njemački 37-godišnji boksač, čiji su roditelji bošnjačkog podrijetla, u veljači je osvojio svjetski naslov pobijedivši Rusa Fjodora Čudinova, ali je u njegovu uzorku uzetom nakon borbe pronađen anabolički steroid stanozolol. Još uvijek se čeka rezultat testiranja B uzorka, no bude li i on pozitivan, Sturma u najboljem slučaju čeka suspenzija, a u najgorem i zatvorska kazna u maksimalnom trajanju do tri godine.

Njemački tjednik Sport Bild koji je prvi razotkrio ovu priču, navodi kako će, u slučaju da Sturm bude proglašen krivim, poraženi ruski boksač Čudinov pokrenuti sudsku parnicu sa zahtjevom za naknadu financijske štete koja mu je uzrokovana porazom u borbi za naslov svjetskog prvaka.

Komentara 1

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
21:05 07.09.2016.

godine učinile svoje i tebi se meho puziću bliži kraj ( karijere )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije