Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LA REPUBBLICA

Bivši direktor Nokije spreman je kupiti europskog giganta. Platit će 2.5 milijarde eura

Serie A - Atalanta v Inter Milan
ALBERTO LINGRIA/REUTERS
06.11.2023.
u 19:43

Milanski Inter, 19-struki talijanski prvak i trostruki europski prvak, od 2016. kontroliraju kineska grupa Suning i biznismen Steven Zhang.Magazin Forbes procjenjuje talijanski klub na 1.03 milijarde dolara (960 milijuna eura).

Finski biznismen Thomas Zilliacus, prilično nepoznat široj javnosti i kandidat i za kupnju Manchester Uniteda, sada je zainteresiran za milanski Inter, uvjeravao je u ponedjeljak talijanske medije.

“Ozbiljan sam, ovaj tjedan ili najkasnije idući tjedan sadašnji vlasnik Intera dobit će adekvatnu ponudu za preuzimanje kluba”, rekao je u intervjuu objavljenom na stranici dnevnika La Repubblica.

GALERIJA Ancelotti: Modrić je bio odličan, nije zaslužio da ga zamijenim

Serie A - Atalanta v Inter Milan
1/7

Zilliacus tvrdi da je zahvaljujući "različitim ulagačima, malim i velikim, obiteljima i institucionalnim ulagačima" čija imena i nacionalnosti nije želio otkriti, prikupio 2.5 milijarde eura za kupnju milanskog Intera, lidera talijanskog prvenstva i finalista posljednje Lige prvaka. Ponudu će, objašnjava, dati “tvrtka XXICenturyCapital koja ima sjedište u Singapuru i koja je zainteresirana za nogomet i modu”.

Milanski Inter, 19-struki talijanski prvak i trostruki europski prvak, od 2016. kontroliraju kineska grupa Suning i biznismen Steven Zhang.Magazin Forbes procjenjuje talijanski klub na 1.03 milijarde dolara (960 milijuna eura). Zilliacus je bivši izvršni direktor Nokije koji kaže da je svoje bogatstvo izgradio u azijskom tehnološkom sektoru.Živi u Singapuru gdje je 1998. osnovao investicijski fond specijaliziran za nove tehnologije Mobile FutureWorks (MFW).

VEZANI ČLANCI:

Njegova ponuda za kupnju Manchester Uniteda bila je neuspješna.Osnivač petrokemijskog diva INEOS, britanski milijarder Jim Ratcliffe, sprema se preuzeti 25 posto udjela u engleskom klubu za oko 1.7 milijardi eura.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije