Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVI IZAZOV

Bišćan je u nezavidnoj poziciji, Čačić mu ostavio 12 seniora za prvu utakmicu

Zagreb: Igor Bišćan održao je prvi trening kao trener Dinama
Marko Lukunic/PIXSELL
08.04.2023.
u 08:38

Naravno, kad je rotacija u jakom ritmu utakmica tako slaba, dolazi i do ozljeda. Boško Šutalo je otpao za ovu sezonu, a ozljeda uvelike muči i Dinamovog reprezentativca Brunu Petkovića

Turbulentni tjedni u Dinamu se nastavljaju, a ovaj posljednji možda je bio i najturbulentniji. Nakon što je potvrdio da ove sezone neće donijeti Dinamu dvostruku krunu ispadanjem od Šibenika (2:1) u polufinalu Kupa, Ante Čačić je razriješen dužnosti trenera i sportskog direktora u klubu.

Dok sportski direktor uopće neće biti imenovan (barem do ljeta), novi trener Dinama je Igor Bišćan, dosadašnji trener hrvatske U-21 reprezentacije. Prvu utakmicu kao trener Dinama Bišćan će odraditi danas od 17 sati kad Lokomotiva na Kranjčevićevoj ugošćuje hrvatskog prvaka. 

Čačić je Bišćanu ostavio poprilično nezavidnu situaciju u klubu. Iako je Dinamo i dalje najbolja momčad lige na papiru, silni ovosezonski odlasci (Oršić, Ademi, Dilaver, Lauritsen, Emreli, Marin, Štefulj...), te samo jedan dolazak Maura Perkovića, prouzročili su da Dinamo u ovom trenutku ima 17 seniorskih igrača i tri vratara. 

Naravno, kad je rotacija u jakom ritmu utakmica tako slaba, dolazi i do ozljeda. Boško Šutalo je otpao za ovu sezonu, a ozljede uvelike muče i dva Dinamova reprezentativca, Brunu Petkovića i Luku Ivanušeca.

Dvije nove ozljede za Dinamo su stigle i u Šibeniku, Josip Drmić je napustio igru u 60. minuti zbog ozljede, a i Marko Bulat je pod ozljedom odigrao dvoboj protiv Šibenika te i njegovo stanje još nije poznato.

Drmić i Ivanušec bi prema zadnjim informacijama trebali biti spremni za dvoboj, ali sigurno je da oni neće moći biti na sto posto svojih mogućnosti, tako da se i njih u ovom kontekstu bez ikakve zadrške može prozvati ozlijeđenima.

Dakle, Čačićevo loše vođenje kluba i iz trenerske i iz sportsko-direktorske perspektive dovelo je Bišćana u situaciju da uoči svoje prve utakmice ima 12 seniorskih igrača i tri vratara na raspolaganju, a da su pri tom u potpunosti spremni za utakmicu. Nadajmo se da će to barem natjerati novog trenera Dinama na davanje prave prilike juniorima, jer od toga je prethodni trener maksimalno zazirao.


 
 

Komentara 4

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
08:42 08.04.2023.

Bišćan, jel to onaj tip koji je odbio igrati za reprezentaciju Hrvatske?

SG
sgrgi15
09:35 08.04.2023.

Baš zlonamjerno. Čačić mu je ostavio? Kao da je Čačić imao 24, ali ih je namjerno uništio valjda ono jutro na treningu tako da Bišćanu ostane 12. Ili je planirao od početka sezone da će dobiti otkaz pa ih je polako uništavao.

BP
Besposlen pop
08:47 08.04.2023.

Da je sreće ostavio bi mu ih i manje! Bez. npr. Menala i Bočkaja koji nisu igrači za Dinamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije