Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ašanin iznenađen

Bio mi je gušt uživo gledati Luku Modrića

Luka Modrić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
14.06.2017.
u 15:35

Sedam godina od europskog kadetskog zlata ponovo u reprezentaciji s Fićom

Matej Ašanin (24) bio je član hrvatske reprezentacije do 18 godina koja je osvojila europski naslov u Podgorici 2010. godine. Branio je u paru s Filipom Ivićem i zanimljivo je da su se njih dvojica ponovno susrela u reprezentaciji, ali seniorskoj, sedam godina kasnije.

- Jako sam bio iznenađen kada me izbornik Lino Červar pozvao. Ostvario mi se još jedan san. Konkurencija na vratima je strašna. Tu su iskusni Stevanović, Alilović i Pešić, pa Fićo. Sve su to redom vrhunski vratari. Ja ću na ovim pripremama dati sve od sebe pa kako na kraju ispadne - rekao je Matej.

Iza nas stoji nogometni klub

Karijeru je počeo u Zagrebu, ali nikad nije branio za prvu momčad. Bio je na posudbi u Varteksu, a sa samo 19 godina potpisao je za španjolski Ademar iz Leona. Ondje je proveo dvije sewzone pa je sljedeće dvije bio u njemačkoj ligi, u Balingenu, a ove sezone branio je za lisabonski Sporting.

- Zadovoljan sam sezonom. Od tri moguća trofeja, osvojili smo dva – Portugalski kup i Challenge kup. U prvenstvu smo bili drugi, iza Porta. Osigurali smo kvalifikacije za Ligu prvaka - kaže Ašanin.

Kakva je portugalska liga?

- Organizacijski bi mogla biti na puno višem nivou. Posjećenost je dobra, ali samo kad se igraju derbiji. Što se tiče kvalitete, prednjače četiri kluba koji su vezani uz nogometne klubove, Porto, Braga, Benfica i mi. Zahvaljujući nogometnim klubovima, i rukometni imaju dobre budžete. Svaki od ta četiri kluba ima i veliku skupinu navijača, koji uglavnom dolaze s nogometnih stadiona. Atmosfera zna biti jako vruća, pogotovo kad gostujemo u Portu ili Bragi - istaknuo je.

Pohvalio se naš mladi vratar da je ove sezone uživo gledao susret nogometne Lige prvaka između Sportinga i madridskog Reala.

- Užitak je gledati Luku Modrića - istaknuo je.

Kako to da ste nakon jake španjolske i njemačke lige završili u slabijoj portugalskoj?

- Iskreno, i ja sam puno razmišljao da li da nakon Bundeslige idem u Portugal. No, kad sam čuo tko sve igra u Sportingu i da je riječ o dobrom projektu, odlučio sam se okušati. I nije mi žao. Što se tiče mog boravka u Balingenu, prve sezone sve je bilo odlično, no u drugoj klub se jednostavno raspao. Otišlo je odjednom 14 igrača - istaknuo je Ašanin.

Od stranaca, u Sportingu su ove sezone igrali Španjolac Ruesga, Slovak Kopčo, Austrijanac Božović, Kubanac Carol, Slovenci Čudič i Tabič, Srbin Nikčević i Talijan Oneto.

- Ostajem još jednu sezonu. Koliko sam čuo, klub se misli pojačati s dva-tri dobra igrača jer želi ostaviti što dublji trag u Ligi prvaka - naglasio je Matej.

Kakav je život u Lisabonu?

- Ah, kakav? Dobar. Veliki grad koji nudi puno mogućnosti. Živim sa suprugom i baš čekamo prvo dijete, tako da sam većinu vremena kod kuće. Jasno, kad nisam na treningu ili na putu. Posebno sam oduševljen klimom. Uvijek je toplo.

U klubu se druži sa Slovencima, ali i s Kopčom koji je jako dobro naučio hrvatski jezik s obzirom na to da je dvije sezone igrao u Zagrebu.

- Osim rukometom u slobodno vrijeme bavim se privatnom tvrtkom, imam knjigovodstveni servis - rekao je Ašanin.

Goluža me prvi zvao

Nije prvi put na pripremama seniorske reprezentacije...

- Prvi put me na seniorske pripreme zvao Slavko Goluža, uoči Svjetskog prvenstva u Švedskoj - istaknuo je.

Zanimljivo, tada je trener vratar bio Vlado Šola, koji se ove sezone ponovno vratio u stručni stožer.

- Drago mi je da je iz generacije koja je osvojila europsko zlato u Podgorici dosta dečki aktivno, a dosta ih je i u reprezentaciji, poput Šebetića, Mandalinića, Šime i Filipa Ivića. Horvat je u Flensburgu, Kaleb u Lübbeckeu, Čorić u Stuttgartu... - kazao je Ašanin.

Zanimljivo je da su sve europske utakmice ove sezone igrali u obližnjoj Almadi, a finale Challenge kupa u Lisabonu, pred samo 250 gledatelja...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije