Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvati su razočarani

Bilić Englezima: Čačić je isto na udaru kritika, on zna što mu slijedi...

Slaven Bilić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/13
29.06.2016.
u 13:49

Engleski Savez odredio je da će Gareth Southgate, dosadašanji izbornik U-21 reprezentacije, biti v.d. izbornika dok se ne pronađe novo rješenje, a postoji mogućnost da on i ostane.

Slaven Bilić jedan je od stručnjaka koji dobiva puno medijske pozornosti na Otoku. Njegovo ime našlo se među kandidatima za novog izbornika Engleske, što bi po mišljenju mnogih engleskih navijača bilo najbolje rješenje. Bilić se u kolumni za Daily Mail osvrnuo na izborničku potragu Engleza.

"Da biste bili izbornik reprezentacije, treba vam kredibilitet, karizma i znanje. Treba vam poštovanje i povjerenje igrača, oni moraju vjerovati u vas. Ne morate biti najbolji nogometaš svoje zemlje, ne morate biti David Beckham, ali morate biti posebni. Morate biti vođa, tako je u svakoj zemlji."

Engleski Savez odredio je da će Gareth Southgate, dosadašnji izbornik U-21 reprezentacije, biti v.d. izbornika dok se ne pronađe novo rješenje, a postoji mogućnost da on i ostane.

"Gareth Southgate je prvi favorit ako Hodgson ode. Nema veliko menadžersko iskustvo, ali radi na međunarodnom nivou s mladom reprezentacijom i smatram to bitnim. To ga približava klupi engleskog izbornika. Takav je bio i moj put u Hrvatskoj. Zaposlen sam kao izbornik mlade reprezentacije 2004. godine i to iskustvo pomoglo mi je kada sam dvije godine poslije postao seniorski izbornik. Pomoglo mi je i što je to bilo vrijeme velikih promjena u momčadi, kada sam uveo i mnoge mlade igrače. U Engleskoj situacija nije takva. Roy je odradio pomlađivanje, stoga ne treba zaposliti Garetha da to obavi. No ipak, on je trenirao šest aktualnih reprezentativaca i ako FA smatra da ih je vodio dobro, legitiman je kandidat za klupu Engleske", piše Bilić.

Slaven je usporedio situaciji Hodgsona i Čačića.

"Slična je situacija i u Hrvatskoj, tamo navijači također nisu sretni. Kao i Engleska, na prvenstvo smo otišli s velikim nadama i očekivanjima, a na kraju smo razočarani. Ante Čačić je sada snažno kritiziran, bio je to šokantan poraz. Kao trener, znaš što te očekuje nakon toga. To je sve logično.

Komentara 12

DU
Deleted user
14:41 29.06.2016.

Bilić je zaboravio da zbog njega nismo ni otišli na SP u Južnoj Africi? I...jel on tada "znao što mu slijedi"? Ne, nastavio je gnojit na klubi izbornika još dvije godine. Džon obraz!

Avatar Noob-Saibot
Noob-Saibot
16:23 29.06.2016.

Pa i Bilić je 2008 nakon prve utakmice poslje skupine ispao protiv Turske i nije dobio otkaz. A da ne pričam o kvalifikacijama za SP 2010.

GU
General_U
11:13 02.07.2016.

izgubiti od portugala ili islanda nije ist zadnjih pet ep portugal je najmsanje u polufinalu zato slavene ne piz...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije