Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIO SPORTSKE POVIJESTI

Bijele hlačice iz epske borbe Muhammada Alija na aukciji, mogle bi biti prodane za vrtoglavu cifru

The Fight of the Century (also known as The Fight) is the title boxing writers and historians have given to the boxing match between champion Joe Frazier (26-0, 23 KOs) and challenger Muhammad Ali (31-0, 25 KOs), held on March 8, 1971, at Madison Square G
Reuters/PIXSELL
05.04.2024.
u 11:30

Aukcijska kuća Sotheby's priopćila je da će Alijeve boksačke hlačice iz borbe na Filipinima u listopadu 1975. godine, u kojoj je Ali pobijedio, biti na dražbi do 12. travnja

Bijele satenske boksačke hlačice Muhammada Alija iz njegove epske borbe 'Thrilla in Manila' sa suparnikom Joeom Frazierom do 12. travnja bit će na aukciji i očekuje se da će biti prodane za više od 6 milijuna dolara.

Aukcijska kuća Sotheby's priopćila je da će Alijeve boksačke hlačice iz borbe na Filipinima u listopadu 1975. godine, u kojoj je Ali pobijedio, biti na dražbi do 12. travnja.

Na hlačicama, koje imaju crni obrub na pojasu i crne crte koje se spuštaju sa strane svake noge, nalazi se i Alijev autogram. Posljednji put bile su na aukciji 2012. kada su prodane za nešto više od 150.000 dolara.

"Triler u Manili" jedan od najpoznatijih boksačkih mečeva u povijesti uopće. Ali je nakon izuzetno teške i iscrpljujuće borbe, zadržao krunu u teškoj kategoriji i odnio pobjedu u 14. rundi kada su liječnici, zabrinuti zbog Frazierovih ozljeda, prekinuli meč.

Nakon najteže borbe u svojoj legendarnoj karijeri, Ali je rekao da je to bilo nešto najbliže smrti što je ikada osjetio.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
14:00 05.04.2024.

Nevjerojatna borba. Apsolutno nestvarna za današnje pojmove. Totalna makljaža punih 14 rundi. Najbolja borba ikada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije