Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
''MUNJA''

Usain Bolt: Zagrebu dajem novi rekord...

Usain Bolt Bandić
Foto: Antonio Bronic/PIXSELL
1/4
12.09.2011.
u 12:24

Gradonačelnik Bandić odlučio je Boltu, umjesto Dinamova, darovati dres Real Madrida s potpisima svih igrača.

Usain Bolt, svjetski rekorder na 100 i 200 metara, pokušat će nadmašiti zagrebački rekord Tysona Gaya od prošle godine - 9,92 sekundi.

- Nisam imao pojma niti koji je rekord, niti tko je bio vlasnik. Ne mogu ništa obećati osim da ću dati sve od sebe da trčim što brže. Nakon što nisam trčao u finalu svjetskog prvenstva zbog pogrešnog starta, imam veliki motiv da postignem najbolje vrijeme ove sezone - rekao je Bolt.

Dugačak put do rekorda

Ove sezone bilo je puno bržih od Bolta - Asafa Powell, Tyson Gay, Steve Mullings, Mike Rodgers, Richard Thompson, Michael Frater, a nakon Züricha i Berlina i Yohan Blake, aktualni svjetski prvak. Od njih sedam čak su četvorica s Jamajke.

- Nekad su naši sprinteri odlazili na američka sveučilišta, no u posljednje vrijeme nije tako. Ostaju na Jamajci gdje se isto tako može dobro trenirati. Čak sam vidio i neke nove klince koji bi se mogli pojaviti već sljedeće sezone. Ne bojim se konkurencije. Blake je dio moga tima, zajedno treniramo, no uvijek mu znam reći: - 'Znaš, dugačak je put do 9,58 sekundi, do svjetskog rekorda' - istaknuo je Bolt.

Kako to da je izabrao Zagreb, a ne bogatiji Zürich.

- Nije uopće riječ o novcu. Zagreb mi je više odgovarao od Züricha koji je bio samo tri dana nakon Taegua. Ne bih se odmorio za tako kratko vrijeme. I zato smo trener i ja birali prema mojim potrebama, a ne prema novcu - rekao je Bolt.

Odakle mu ime Usain?

- Mama je mislila da ću jednog dana postati svetac. Otud moje ime - rekao je Bolt.

U svojoj knjizi opisao je trenera Glena Millsa kao svog drugog oca.

- S Glenom sam punih sedam godina. Otkako sam prešao u seniore, on mi je trener i zaista se dobro slažemo - istaknuo je najbrži čovjek svijeta.

Da se ne bavi atletikom...

- Bavio bi se nekim drugim sportom. Na Jamajci je dosta popularan kriket, pa sam ga i ja igrao. Nešto malo igrao sam i nogomet - rekao je.

Maurice Green, dvostruki svjetski prvak na 100 metara, nedavno je izjavio da ste prilično lijeni.

Nisam lijenčina

- Možda sam bio liien kada sam bio mlad, ali sad nisam. Nitko ne zna koliko su moji treninzi teški. Svi vide samo utrku i misle da je to lako. A nije - rekao je Bolt.

U Londonu će sljedeće godine braniti tri olimpijska zlata iz Pekinga, na 100 i 200 metara, te kao član štafete 4x100 metara. Hoćemo li Bolta nakon Londona konačno vidjeti u utrci na 400 metara?

- Poslije Londona ću s trenerom vidjeti je li to realna opcija. Zasad ostajem na 100 i 200 metara - istaknuo je.

Drugi put je u Zagrebu. Je li u ovih nekoliko dana uopće napuštao hotel?

- Jesam, ali samo kada sam išao na trening. Uglavnom sam u sobi. Odmaram se. Ne radim to samo u Zagrebu. Tako je u svakom gradu u kojem nastupam. Čuo sam sve najljepše o Hrvatskoj i jednog dana doći ću samo na odmor - zaključio je Bolt.

Ključne riječi

Komentara 15

CR
crocro
13:05 12.09.2011.

Da li gosp. Bandić na zalasku svoje vladavine, može realno i normalno razmišljati. Bolt došao u Zagreb i umjesto da mu dadne simbol Zagreba kojeg može ponijeti sa sobom i pokazati da je Dinamo europski klub, on daje dres Reala i još više na taj način promiče Real. Pa što mu onda nije dao oba dresa jer su Dinamo i Real uskoro protivnici. Ne mogu vjerovati da je to istina, da je gosp. Bandić uskratio ponuditi Boltu Hrvatski dres, kojeg ovaj sigurno očekuje. Ali na svu sreću onda će Bolt otići na pijacu i kupiti si simbol Zagreba a to je svakako dres Dinama. Da li se gosp. Bandiću nešto okrenulo u glavi, to je nejasno kao što će svako njegovo naknadno objašnjenje biti neumjesno i suvišno, nakon ovoga što je učinio. Svašta se ljudima događa nakon tako duge vladavine, pa ovaj postupak gosp. Bandića uopće ne čudi.

Avatar vaha
vaha
14:13 12.09.2011.

@crocro...sve stoji, samo ne znam zasto bandicu tepat da je gospodin?.....

SE
serđo
12:37 12.09.2011.

totalni promašaj bandića jer je bolt već lani bio nekoliko dana gost madrida i bernabeua i dobio sve kaj mu je srce poželjelo, pa tako i dres. kad si domaćin, onda poklanjaj svoje, a ne tuđe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije