Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hanžek

Usain Bolt projurio – 9.85

'13.09.2011., Mladost, Zagreb - 61. jubilarni memorijal Borisa Hanzekovica, atletski miting IAAF World Challenge Zagreb 2011. 100 za muskarce. Pobjednik utrke Usain Bolt, vrijeme 9:85. Photo: Dalibor
'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
14.09.2011.
u 00:29

Zagrebački atletski miting nikad nije imao takvog gosta – najbržeg Zemljanina Usaina Bolta

Zagrebački atletski miting nikad nije imao takvog gosta – najbržeg Zemljanina Usaina Bolta. Kad je, nakon poduže tišine pune napetosti, starterov pištolj okinuo, Bolt je poprilično loše startao, no ni to ga nije spriječilo da sa 9.85 sekundi pobijedi i sruši rekord mitinga Tysona Gaya (9.92).

– Nakon lošeg starta izgubio sam koncentraciju, no završnica je bila dobra. S obzirom na odlične vremenske prilike morao sam trčati bolje – kazao je Bolt.

U Jamajci nisu tako ludi

Atletskim stadionom Mladosti sinoć je vladala "boltomanija". Nakon što je optrčao pobjednički krug, i dodirnuo brojne ispružene ruke, okružili su ga lovci na autograme i fotoreporteri. Potom je nastala cika i vriska, klinci su se pokušavali probiti do njega na plato na kojem je čekao televizijski intervju pa se morala ispriječiti i direktorica mitinga Ivana Brkljačić. O "boltomaniji" koja ga posvuda prati, Bolt je pričao ovako:

– Moja mi popularnost ne pada teško, volim vidjeti da imam toliku podršku i kada oko mene vlada toliko uzbuđenje. U Jamajci to ne izgleda tako grozno kao ovdje jer tamo me češće vide. Tamo nisu tako ludi za mnom kao ovdje u Europi. Potpisi mi ne padaju teško, a fotografiranje već da jer ono duže traje.

Ta sva strka oko sportaša nevjerojatnog Božjeg dara potaknula je prenaglašene zaštitničke osjećaje direktorice mitinga. Nakon samo tri postavljenja pitanja Boltu, Brkljačić je povikala “dosta”. Prekinula je konferenciju za novinare i dala mig ljudima u crnom (tjelohraniteljima) da ga odvedu, a da čovjek nije pokazivao znakove nervoze ni želju da umakne kamerama i mikrofonima. Tako je Bolt, koji je za dolazak u Zagreb dobio 250.000 USD, novinarima ostao dužan.

Maserski stol samo Boltu

Bolt je cijelo vrijeme boravka u Zagrebu imao tretman sportskog božanstva. Ne samo po “vunbaciteljima” koji se nisu odvajali od njega – pobojali smo se da neće uz njega i u startne blokove – nego i po maserskom stolu na terenu za zagrijavanje.

Jamajčanin se na tom stolu prije utrke izležavao, a potom ga je osobni maser izmasirao prije nego što se počeo rastrčavati. Masirao ga je i nakon utrke, prije nego što će zaštitari i policija “evakuirati” kandidate za Boltov potpis.

– Nama je dosta što smo dobili i njegov “daj pet” – kazivali su tata Goran i oduševljena mu kćerkica Dora.

Ključne riječi

Komentara 1

JO
jolly
06:59 14.09.2011.

... novinarima ostao dužan... Nije platio pivo Mrvecu. Sram ga bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije