Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Zagrebu

Tyson Gay: S Blankom sam snimao reklamu, puna je viceva

'30.08.2010., Zagreb Uoci nastupa na zagrebackom atletskom mitingu Memorijal Borisa Hanzekovica, najbrzi covjek ove godine u disciplini 100 metara, americki atleticar Tyson Gay, odrzao je u hotelu Pan
'Zeljko Hladika/PIXSELL'
31.08.2010.
u 09:30

U Zagrebu je 2006. na 200 metara trčao Usain Bolt, no te godine nije bio ni među prvih pedeset na 100 metara.

Svaka čast Blanki Vlašić i Sandri Perković, ali muška utrka na 100 metara bit će vrhunac zagrebačkog Grand Prix mitinga 1. rujna na stadionu Mladosti. Nikad u povijesti u Zagrebu nije trčao u tom trenutku najbrži na svijetu. A ovdje ćemo vidjeti čak dvojicu najbržih – Tysona Gaya i Nestu Cartera. Obojica trenutačno imaju rezultat 9,78 sekundi.

Trojka ispod 10 sekundi

Tek smo lani prvi put u Zagrebu vidjeli utrku na 100 metara ispod deset sekundi. David Patton trčao je 9,94 sekundi. No, njegov rekord bit će ozbiljno ugrožen. Jer, uz Gaya i Cartera, u Zagrebu će trčati Michael Frater koji ove sezone ima 9,98 i Mike Rodgers kojem je osobni rekord 9,94 sekunde.

– Između moje posljednje utrke u Bruxellesu i Zagreba puno sam radio na startu. Veseli me što će uz mene trčati Carter. Bit će to sigurno brza utrka, a meni je cilj trčati brže od osobnog rekorda koji iznosi 9,69 sekundi. Da, mogla bi ovo biti najuzbudljivija utrka na 100 metara ove sezone, zanimljivija od one u Stockholmu kada sam pobijedio Bolta – rekao je Gay.

U Zagrebu su dosad trčali solidni sprinteri poput Aziza Zakarija, Shawna Crawforda, Patricka Johnsona, Francisa Obikwelea, Mark Lewisa Francisa, ali nikad to nisu bile utrke za pamćenje. Nesta Carter prije dvije godine pobijedio je sa 10,23 sekundi. Trčao je u Zagrebu i Usain Bolt, 2006. godine, ali samo na 200 metara. Te godine imao je četvrti rezultat na svijetu na 200 metara, ali na 100 metara nije bio ni među prvih deset Jamajčana.

– Bolt je strašno napredovao u posljednje četiri godine. Hoću li ga pobijediti na jednom velikom natjecanju? Iskreno se nadam da bi se to moglo dogoditi sljedeće godine na SP-u u Koreji – istaknuo je Gay.

A može li se srušiti njegov svjetski rekord?

Kćerka gleda sve utrke

– Vjerujem da mogu, ali puno se stvari mora poklopiti. Moram još mnogo raditi na startu – istaknuo je.

Kako objašnjava sjajnu sezonu?

– Nisam imao nikakav pritisak jer nije bilo velikih natjecanja. Mnogo sam radio na održavanju tijela i odlazio na masaže i kod kiropraktičara.

Poznaje li Blanku i Sandru, dvije hrvatske zvijezde?

– Da, poznajem ih. S Blankom sam radio jedno snimanje u Americi i dobro smo se zabavljali. Pričali smo viceve, stvarno je kul osoba – rekao je Gay.

Njegova devetogodišnja kći Trinity nije s tatom došla u Zagreb.

– Nju vodim samo na svjetska prvenstva. Gleda sve moje utrke na TV-u ili internetu. I ona se bavi trčanjem – zaključio je Gay.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije