Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svijet se divi kraljici!

Blanki umjesto Karabatića društvo pravila Kostadinova

blanka vlasic
reuters
21.11.2010.
u 18:01

- Bilo je i razočaranja, razočarana sam svaki put kad izgubim - kazala je Blanka nakon što je proglašena najboljom svjetskom atletičarkom.

Blanka Vlašić napokon je proglašena najboljom svjetskom atletičarkom, nakon što je treći put ušla u najuži izbor. Očekivano? Za sve nas da, ali...

– Možda to i jest bilo očekivano, ali sam tu nagradu očekivala i 2007. godine pa je nisam dobila. Zato sam sada puhala i na hladno. Iza mene je teška sezona u kojoj sam se hrabro borila sa svim nedaćama, koje su kulminirale uoči europskog prvenstva na koje gotovo nisam otišla – rekla je naša kraljica visina i dodala:

Nagrada kao medalja

– Ta je nagrada samo potvrda da se moj trud isplatio.

Na večeri je Blanka sjedila za istim stolom sa Stefkom Kostadinovom, ali Nikole Karabatića nije bilo. Najbolja svjetska atletičarka u Monacu je bila s trenerom Bojanom Marinovićem.

– Ta se nagrada može usporediti s bilo kojom medaljom koju je Blanka dosad osvojila. Dvaput je bila blizu i drago mi je da su stručnjaci na kraju prepoznali njezinu kvalitetu – rekao je Marinović.

Blankin otac Joško Vlašić vijest je primio na nogometnoj utakmici Hajdukovih juniora.

– Ja sam taj pehar za najbolju svjetsku atletičarku podigao puno prije i drago mi je da su se moja predviđanja obistinila – kazao je Joško.

Nakon internetskog glasovanja Blanka je bila tek na petome mjestu.

– To me ne iznenađuje. Najviše glasova dolazi iz zemalja u kojima je nacionalni naboj velik. Zato je Kenijka Cheywa imala najviše glasova. Zamislite da je neka Kineskinja bila u izboru. Koliko bi tek ona glasova dobila? Zato mi je drago da konačnu odluku ipak daju oni koji su za to stručni – kaže Joško.

Samo dvaput razočarana

Blanka polako popunjava praznine u svojoj vitrini uspjeha.

– Znamo svi da je Blanka kolekcionarka i ima još puno toga što joj nedostaje. Recimo svjetski rekord, olimpijsko zlato, najviše skokova preko dva metra, naslov najbolje svjetske sportašice – ističe Joško.

Što ćete joj pokloniti za nagradu?

– Dobar program treninga.

Blanka neće dobiti 100.000 dolara namjenjenih laureatu. No, dobit će nagradu, ali ne u tolikom iznosu. Naša se visašica još jednom osvrnula na ovu sezonu.

– Moram se prvo vratiti na Kup kontinenata u Splitu. To je bilo fantastično. Nastup pred punim tribinama u mome rodnom gradu ispunio me emocijama. Na kraju sam imala tri pokušaja da srušim svjetski rekord. Da sam uspjela, kakav bi to bio završetak te divne splitske noći bio – kaže Blanka.

I dalje je čvrsto odlučna da se neće natjecati ove zime u dvorani.

– To je bila moja odluka. Želim se odmoriti od skakanja u dvorani i što bolje pripremiti za sezonu na otvorenom gdje želim treći put zaredom osvojiti svjetski naslov. Nemojte misliti da ako ne nastupam u dvorani da i ne treniram. Treniram i te kako.

Je li uopće bilo razočaranja ove sezone?

– Jest, razočarana sam svaki put kad izgubim – rekla je Blanka i otkrila veliku želju:

– Svjetski rekord za mene je poput para savršenih cipela. Kad ste dijete i toliko ih želite, izgledaju vam tako lijepo.

Ključne riječi

Komentara 16

MI
mirom
18:11 21.11.2010.

moje mišljenje u svezi svjetskog bugarke teško postići jer je vjerojatno pod dopingom postignut,ali ti si čista i tvoj skok je svjetski rekord. Puno sreće ubuduće.

Avatar nekakav
nekakav
18:47 21.11.2010.

konstadinova je rekorde obarala s kakvom takvom konkurencijom. a doping... jesi siguran? ili milsiš da i blanka nešto šmrče? obzirom otkud je, od rođenja ima u sebi nešto, a? :) samo, blankica nikad neće svjetski rekord postaviti. fali njoj puno toga, a najviše samopouzadnja. tijelo bi moglo 2.25 ali s ovakvim egoizmom neće. uostalom, prestala je rasti, nije više djevojčica visoka i vitka, nego rahitična ženska. ej, pa nju karabatić...? :) nema šanse nikakav rekord više postići.

FO
ForzaFiume
18:08 21.11.2010.

Blanka....svak čast, zaslužila si. Ponosimo se s tobom. Samo tako dalje pa neka te prate zdravlje i sportska sreća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije