Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladari Pariza

Susret i čestitanje na stazi velikih zvijezda Blanke Vlašić i Bolta

Blanka Vlašić Usain Bolt
BORIS HORVAT
17.07.2010.
u 19:15

- Bilo je to samo čestitanje za osvojena prva mjesta u Parizu - kaže Blanka.

Blanka Vlašić vratila se jučer u Split, nakon još jedne sjajne pobjede, četvrte u nizu u Dijamantnoj ligi. Pobijedila je skokom preko 2,02 metra iz prvog pokušaja. Jedan od prvih čestitara, odmah na stazi, bio je olimpijski i svjetski prvak na 100 metara Usain Bolt.

Nismo razgovarali

– S obzirom na to da smo ove sezone bili zajedno na nekoliko mitinga i da smo često bili gosti na istim press konferencijama, malo smo se bolje upoznali. I onda je bilo normalno da mi je čestitao kada smo se našli u blizini – rekla je Blanka.

Susret dvoje svjetskih prvaka i velikih sportaša bio je izvrsna prilika za zajedničku fotografiju.

– Jesmo li o nečemu razgovarali? Ne, bilo je to samo čestitanje za osvojena prva mjesta u Parizu. Ne sjećam se da smo uopće izmijenili ijednu rečenicu – istaknula je naša najbolja atletičarka.

Kako je bilo u Parizu?

– Teško, kao i svake godine. Ta mi staza baš ne odgovara. To je staza koja ne dopušta pogreške i moraš biti stalno koncentriran na tehniku. Ali, ostvarila sam jedini cilj koji sam si zadala, pobjedu – rekla je Blanka.

Ove sezone najopasnija joj je suparnica Amerikanka Chaunte Lowe. No, nje neće biti na skorašnjem Europskom prvenstvu u Barceloni. Je li ova pobjeda malo podigla samopouzdanje našoj atletičarki uoči najvažnijeg ispita sezone?

Treća sreća u Barceloni

– Teško je reći. Samopouzdanje traje kratko, a do početka Europskog prvenstva još je dugo. Sada me očekuju pripreme u Splitu kako bih što spremnija dočekala kvalifikacije visa. Treba se pripremiti i na velike vrućine – rekla je Blanka.

Prošle sezone na početku je imala malih problema, ali je iz natjecanja u natjecanje bila sve bolja. I tako do svjetskog zlata u Berlinu.

– Ne bih imala ništa protiv toga da se isti scenarij ponovi i u Barceloni – rekla je Blanka koja još nema medalju s europskih prvenstava.

Njezin prvi EP bio je u Münchenu 2002. godine. Osvojila je peto mjesto s preskočenih 1,89 metara. Potom je uslijedio nastup u Göteborgu. Ondje je s preskočenih 2,01 metar ostala bez medalje. Bila je četvrta, prva u povijesti europskih prvenstava koja s preskočena dva metra nije osvojila medalju.

– Valjda će u Barceloni biti treća sreća. Već mi je neugodno da me svi zezaju kako nemam jedino europsku medalju – istaknula je Blanka.

Zanimljivo je da su se Blankine najopasnije suparnice ove sezone dosta "skrivale". No, nije teško zaključiti da će Ariana Friedrich, Ruth Beitia i Tia Hellebaut napraviti sve kako bi našoj visašici pomrsile račune.

Komentara 3

OB
-obrisani-
20:06 17.07.2010.

Bolt rusi svijetske rekorde.... dok Blanka iz jednog ili drugog razloga to ne moze......... Pored fizickih tu su i MENTALNI razlozi........ Trebala bi naci nekog tko bi ju mogao poduciti kako kristalno cisto VIZUALIZIRATI ( i u snu sanjati.Kad too ucini sa perfekcijom tijelo nece imati izboro nego slijediti) taj skok od preko 2.10 m

Avatar Časna seka
Časna seka
07:45 18.07.2010.

Je li joj nešto tutnuo ili je sve ostalo samo na riječima?

SA
sanjin003
11:27 18.07.2010.

canaji,ajd joj ti pokaži pa ti obori svjetski rekord.ti ga vjerojatno možeš oboriti samo u žderanju ćevapa,ali glavno se pravit pametan,pa popovat boljima od sebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije