Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAS određuje kaznu Sandri Perković

Šest mjeseci je objektivna kazna, Joško Vlašić: Sandra, glavu gore!

'04.09.2010.,Split - Na stadionu Poljud poceo je dvodnevni atletski Kup kontinenata na kojem sudjeluje oko 400 najboljih atleticara iz cijelog svijeta.Bacanje diska - Sandra Perkovic. Photo: Igor Kral
'Igor Kralj/PIXSELL'
26.06.2011.
u 19:01

Bugarski atletski savez oslobodio je svoje atletičare, ali ih je onda IAAF strogo kaznio

Nakon što je bila pozitivna na mitinzima Dijamantne lige u Šangaju i Rimu, pred Sandrom Perković, europskom prvakinjom u bacanju diska, sada je borba izvan bacališta kako bi prošla sa što blažom kaznom. U tome će važnu ulogu odigrati i Hrvatski atletski savez, prvi sudac koji određuje kaznu.

Opomena prerizična

S obzirom na to da je Sandra priznala da je A-uzorak pozitivan i da neće tražiti B-uzorak, to joj je svakako olakotna okolnost. Baš kao i to da ni njezin trener Ivan Ivančić ni ona nisu znali da se ta zabranjena supstancija nalazi u preparatu koji su uzeli za poboljšanje mišićne mase zbog bolova u leđima.

Savez bi je mogao kazniti samo opomenom, što bi bilo sjajno, no veliko je pitanje bi li takvu odluku prihvatio Svjetski atletski savez. Primjerice, Bugarski atletski savez oslobodio je optužbi za doping visašicu Venevu te srednjoprugašicu Stambolovu, no to se nikako nije svidjelo IAAF-u pa su njih dvije dobile dvije godine suspenzije. Disciplinska komisija Slovenskog atletskog saveza čak je sedam sati potrošila na raspravu o Jolandi Čeplak da bi na kraju donijela odluku o suspenziji na dvije godine. Sandru naš savez mora zaštititi u smislu da joj omogući nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Stoga se opcija šestomjesečne suspenzije čini najprihvatljivijom.

– Sandra sada treba svu moguću podršku. Žao mi je što se ovo dogodilo, no ona je mlada i pred njom je dugačka karijera. Možda joj sada sve izgleda crno, ali glavu gore, Sandra – rekao je Joško Vlašić, otac i trener Blanke Vlašić.

Za vijest o dopingu doznao je u petak, uoči skakačkog mitinga na rivi.

I Blanka u šoku

– Nisam ništa govorio Blanki da joj ne poremetim koncentraciju. Kada je doznala, bila je u šoku – kaže Joško.

Može li se Blanki dogoditi doping?

– U teoriji je sve moguće. Uvijek ti netko negdje može nešto staviti u bočicu. Blanka već godinama uzima jedne te iste vitamine i preparate, koji su provjereni. Ako uzima nešto novo, prvo to pošaljemo u Hrvatski olimpijski odbor da oni provjere o čemu je riječ – rekao je Joško.

Može li se dogoditi da Blanka uzme nešto bez vašeg znanja?

– Ne može. Takve stvari prvo idu preko mene – zaključio je Joško Vlašić.

Hrvatski atletski savez za danas je najavio konferenciju za novinare na kojoj će se obratiti Sandra Perković, koja jučer nije bila dostupna za medije, potom Luciano Sušanj, predsjednik HAS-a, i Siniša Ergotić, direktor HAS-a.

– Dok nema službene objave, ne mogu ništa komentirati – rekao je Marko Jakopović, predsjednik antidopinške kontrole Hrvatskog atletskog saveza.

Komentara 2

LU
lucas
12:11 27.06.2011.

Sandra tu nije ništa kriva, zapravo žrtva je nestručnih ljudi atleskog tima, u kojem stoluju podobni diletanti. Sandra nastvi s trenigom, jer tvoj talent će opet doći do izražaja, i pažljivo biraj svoj tim. Hrvatska je zemlja gdje podobni IDIOTI zauzimaju sve važne pozicije, i tako uništavaju perspektivu izuzetno talentiranim poput Sandre. Nažalost mrlja je pala na početak jedne briljantne karijere.

Avatar nekakav
nekakav
12:13 27.06.2011.

preparati za poboljšanje mišične mase zbog bolova u leđima... čita li netko ovo uopće?! čemu mi plaćamo te silne ljude u ovim savezima? da valjda i kontorliraju tko što radi, uzima, da obavještava sportaše o opasnim sredstvima. a sandirca se zaigrala. to što je priznala a test, i ne traži b je loš znak. znak da je znala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije