Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez Ivančića

Sandra pomela konkurenciju u Dohi uz najbolji rezultat sezone

Sandra Perković portal (1)
Igor Kralj/PIXSELL
10.05.2013.
u 16:59

Uz četiri osvojena boda, Sandra se vraća bogatija za 10.000 dolara, a sljedeći miting imat će u New Yorku, 25. svibnja kada će joj društvo praviti Blanka Vlašić u visu.

Sandra Perković nastavila je u prošlosezonskom ritmu. Lani je završila sezonu s osvajanjem europskog i olimpijskog zlata, imala je samo jedan jedini poraz, onaj u Parizu kada je po kiši, nevremenu i skliskom krugu bila druga U međuvremenu je promijenila trenera. Umjesto legendarnog Ivana Ivančića počeo ju je trenirati Edis Elkasević koji joj je ujedno i dečko. Zanimljivo je da je i Edis bio pod paskom Ivana Ivančića kada je na svjetskom juniorskom prvenstvu u Kingstonu 2000. godine osvojio zlato sa svjetskim rekordom u bacanju kugle.

Mnogi su sumnjičavo vrtjeli glavama pitajući se može li Sandra nakon razlaza s Ivančićem zadržati tako visok nivo rezultata. Odgovor je stigao iz Dohe, s prvog mitinga Dijamantne lige. Pobijedila je lakoćom s hicem 68,23 metra. Već u prvoj seriji pokazala je tko je gazda bacivši disk 67,37 metara. Već nakon prve serije postala je vlasnica rekorda mitinga, rekorda kojeg je punih 15 godina držala Bjeloruskinja Elina Zvereva (66,42). U zaborav je s tim rezultatom otišla i Njemica Nadine Muller. Naime, ona je do Sandrinog nastupa bila vodeća na svjetskoj rang ljestvici ove sezone s hicem 66,69 metara.

Potom je uslijedio hitac 66,36, pa prijestup, a zatim 65,70, 67,13 i na kraju fantastičnih 68,23 metra.

- Došla sam spremna u Dohu nakon svega što sam prošla na početku sezone, a tu mislim na ozljedu. Ovo je odlično otvaranje, nikad jače u mojoj karijeri. Natjecanje je bilo odlično, malo je puhao vjetar koji nas je sve bacačice dosta ometao, ali zanemarimo to sad, 68,23 je odlično - rekla je Sandra.

No, taj rezultat nije njezin najbolji uvod u sezonu. Lani je na prvom mitingu na otvorenome, bacila disk jedan centimetar duže - 68,24 metra.

Zanimljivo je da bi sa svakim svojim ispravnim hicem pobijedila u Dohi. Drugoplasirana Litvanka Zinaida Sendruite bacila je disk 63,92 metra,a trećeplasirana Njemica Anna Ruh 63,01 metar.

- Jedva čekam da se vratim u Hrvatsku, u svoju bazu i pripremim što bolje za ostatak sezone. Ovo je samo moj početak, Dobra uvertira za 70 metara. Treba se samo čuvati ozljeda i trenirati kao do sada i onda je sve moguće - zaključila je Sandra.

Ako na početku sezone baca preko 68 metara onda je doista realno očekivati da će do svjetskog prvenstva, koje 10. kolovoza počinje u Moskvi baciti 70 metara. Ta dužina joj je velika želja ove sezone, kao i naslov svjetske prvakinje. To je jedino zlato kojoj je nedostaje u vitrini. Sandra je u Dohi osvojila prva četiri boda i vraća se doma bogatija za 10 000 američkih dolara koliko iznosi nagrada za pobjedu.

Sljedeći nastup ima 25. svibnja na mitingu Dijamantne lige u New Yorku. Tamo bi je trebala čekati kudikamo jača konkurencija. Jer, u Dohi nije bilo Kubanki Barrois, Perez, Caballero i Collado, Njemice Muller, Australke Samuels. Još se čekaju i ruski novi aduti s obzirom da je Piščaljnikova, koja je lani bacila preko 70 metara, u kazni zbog dopinga. Sandra je s 68,23 metara bacila rukavicu svima koji nisu bili u Dohi, svima koji su čekali da vide u kakvoj je formi naša diskašica nakon promjene trenera...

>> Lov na dijamante i osam milijuna dolara Sandra će započeti u Dohi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije