Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bacila 67,72 metra

Sandra obranila europsko zlato!

'Leichtathletik-Europameisterschaften Diskuswurf Frauen Finale am Mittwoch(28.07.2010) im Olympiastadion in Barcelona in Spanien. Die kroatische Sportlerin Sandra Perkovic schreit nach einem Wurf. Sie
'Rainer Jensen/DPA/Pixsell'
01.07.2012.
u 18:07

Sandra Perković obranila je europsko zlato iz 2010. godine u bacanju diska hicem 67,72 metara na Europskom prvenstvu u Helsinkiju.

Sandra Perković obranila je zlatnu medalju na europskom prvenstvu u bacanju diska. Medalja je s obzirom na konkurenciju bila očekivana. Znalo se da će joj jedina prava suparnica biti Njemica Nadine Müller. No, sve je to moglo ispasti puno, puno drugačije.

Ah, ta mreža

Naime, nakon prve dvije serije Sandra nije imala ispravan hitac. Oba puta njezin disk pogodio je zaštitnu mrežu. Nakon te dvije serije jedino je ona u svojoj koloni rezultata imala dva “iksa”. S obzirom da samo prvih osam ima pravo na dodatne tri serije mnogima bi zadrhtala koljena u toj trećoj seriji koja te vodi dalje ili te vodi na posljednje, 12. mjesto u finalu. Za Sandru, koja ove sezone nije još izgubila ni na jednom mitingu, koja ima tri pobjede u Dijamantnoj ligi, to bi bila jako poražavajuća situacija.

Mnogi su očekivali da će Sandra u toj trećoj seriji ići na sigurni hitac, na hitac preko 58 metara koji bi jamčio nastavak natjecanja. No, ona je bacila punom snagom i disk je odletio do 67,72 metra. Ivan Ivančić, njezin trener, poljubio je križić na lančiću i pobjednički digao ruke. I Sandra je pustila emocije. Njemački trenerski stožer (op.p. imali su tri diskašice u finalu) ostao je u čudu. Nadine Müller zavrtjela je glavom, bacila disk u trećoj seriji do solidnih 65,41 metara što je bilo dovoljno, ali tek za srebro. Treća je bila Ukrajinka Natalija Semenova (62,91). U preostale tri serije Sandra je dvaput bacila preko 62,50 metara i jednom je prestupila.

Sljedeći nastup Sandra će imati 6. srpnja na mitingu Dijamantne lige u Parizu. Uz Müller i nju tamo će bacati Kubanka Barrios, Australka Samuels, Amerikanka Thurmond.

Gatlin prijeti Boltu


Na američkim kvalifikacijama za OI, Justin Gatlin pobijedio je na 100 metara sa rezultatom 9,80 sekundi i tako nagovjestio Jamajčanima Blakeu i Boltu da i on računa na zlato u Londonu. Tyson Gay bio je drugi sa 9,86 sekundi. U ženskom visu pobijedila je Chaunte Lowe ispred Brigette Barrett. obje su iz prvog pokušaja preskočile 2,01 metra. Uz njih dvije zasad su preko dva metra ove sezone skočile samo Ruskinje Ana Čičerova (2,02) i Svetlana Skolina (2,00). U ženskom disku slavila je Stephanie Brown Trafton sa hicem 65,18 metara.

London neće vidjeti Jeremy Wariner, olimpijski prvak iz Atene i doprvak iz Pekinga na 400 metara, te David Oliver, treći iz Pekinga na 110 m prepone.

Ključne riječi

Komentara 12

EV
ebes vl i njegove admine
18:38 01.07.2012.

lijepo i pohvalno. sada samo jos ostani cista na provjeri nedozvoljenih anabolitika.

DU
Deleted user
18:41 01.07.2012.

Bravo Sandra, bravo ! Uz veslački četverac na pariće najveća HR uzdanica za London ! Ajd sad još ispravite pogrešni podatak o daljini iz naslova i skoro pa ćemo imati čitavu, pa čak i točnu sportsku vijest...

DU
Deleted user
18:24 01.07.2012.

vidiš što se sve može učiniti kada se bijes dobro usmjeri :) bravo sandra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije