Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27. kros SN-a

Njima ne smeta ni recesija, opet srušen rekord

Kros SN
Željko Lukunić/Pixsell
25.04.2010.
u 13:50

Sudjelovale su 124 osnovne i 46 srednjih škola, a najviše natjecatelja, čak 353, imala je OŠ V. Preloga iz Zagreba.

Dok gotovo svi muku muče s recesijom, Kros Sportskih novosti s tim nema problema. U jučerašnjem 27. izdanju tog tradicionalnog natjecanja nastupilo je više od 6000 trkača – 3800 učenika osnovnih škola, 1000 srednjoškolaca te 1300 studenata.

Presretni Luciano Sušanj

– Ovakvo natjecanje jako puno znači hrvatskoj atletici. Mnogi reprezentativci trčali su na Krosu Sportskih novosti. Presretan sam kada vidim 6000 trkača na jednom mjestu – rekao je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Luciano Sušanj.

Dinamovci dijelili trofeje

Natjecalo se u po sedam muških i ženskih kategorija, a nagrade najboljima podijelili su rukometaši Zagreba Gojun, Kopljar i Marić, nogometaši Dinama Ibanez i Tomečak te slavni vaterpolist Dubravko Šimenc.

– Imam ukupno 60 medalja s različitih natjecanja, no pobjeda na ovom krosu posebno je zadovoljstvo – rekla je učenica karlovačke gimnazije, 17-godišnja Katarina Smiljanec.

Katarini je ovo druga pobjeda na Krosu SN-a, slavila je i 2008. godine.

A do svoje prve pobjede u petom nastupu došao je Anto Prša (18), učenik 4. razreda zagrebačke XV. gimnazije.

– Uvijek sam bio drugi, treći, evo, sada sam napokon pobijedio – rekao je Prša, inače juniorski prvak na 10.000 metara i član AK Dinamo Zrinjevac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije