Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK HEROINE

Blanka: Htjela sam pobjeći sa staze

Blanka Vlašić (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/4
02.08.2010.
u 15:50

Uski krug obitelji, prijatelja i navijača, oko 50-ak ljudi, među kojima Blankina majka Venera i braća Marin i Luka, član Izvršnog odbora HOO-a Duško Mrduljaš te splitski dogradonačelnik Jure Šundov dočekali su Blanku.

Bila je to slika na koju smo navikli u splitskoj zračnoj luci. Blankina tvornica medalja ne prestaje s radom, dapače pojačava, sada je donijela naslov europske prvakinje. Cvijeće od Grada, HOO-a, mama Venera, braća, pedesetak najbližih... Blanki Vlašić valjda je sve to nekako uobičajeno.

– Osjećaji su još uvijek prekrasni, nisam spavala cijelu noć. Pobjeda nije bila laka, niti je izborena u idealnim uvjetima. A i stanje u kojem sam došla u Barcelonu nije bilo idealno. Zato je ta pobjeda veliki melem. Sebi sam dokazala da mogu, to mi je bilo najvažnije, da ne ispadnem gubitnik – kazala je Blanka.

Neću ništa osim zlata

Kada je rušila letvicu na 195 i 197 cm, proživljavala je pravu dramu.

– Već sam mislila da je gotovo. Tada sam pomislila da neću osvojiti nijednu medalju. To vam je strašno kad zrno sumnje počne bujati. Ono buja, buja, poprimilo je to zrno strašne razmjere tijekom natjecanja. Na 201 sam pomislila: "Ovo ti je jedina prilika koju ćeš imati za pobjedu. Ili sad ili je nećeš imati". Umrla sam od straha, ali dobro je. Uh, da mi je bilo pobjeći usred natjecanja. Trema me dugo držala, kao nikada do sada. Strašno teško natjecanje, osim pobjedničkog kruga, ne bih htjela da mi se ikad više ponovi – prepričala je kako je doživjela natjecanje u Barceloni.

Ima mnogo zlata, nedostaje joj samo olimpijsko.

– Ništa mi ne nedostaje, doći će sve – smireno će.

Najdraži naslov?

– Vis na europskoj i svjetskoj razini su nijanse. Nisam pravila velike razlike između europskog i svjetskog. Ali, ako mogu birati koji mi je naslov najdraži, onda biram onaj iz Berlina. S obzirom na to da sam prije tri tjedna bila uvjerena da neću ni ići u Barcelonu, ova pobjeda mi je jedna od najslađih – objasnila je Blanka.

Rukovanje s Hellebaut

U trenutku pobjede kao da je eksplodirala, emocije su se izlijevale u potocima.

– Jesu, izašle su. A moglo je izaći i još toga. Bila sam naoko mirna, ali svašta sam proživljavala uoči Barcelone. Možda sam čak bila u motivacijskoj krizi, koja mi dolazi svake dvije godine. Nije ni čudo, jer svako natjecanje intenzivno proživljavam – rekla je Blanka.

U Barceloni se ipak rukovala s Tiom Hellebaut.

– Rukovale smo se na zagrijavanju. Kad smo imale probne skokove, pustila me ispred sebe. Prišla sam joj i pružila ruku, nisam željela ući u natjecanje ni s jednim negativnim osjećajem. Ne da mi se nekomu zamjerati predugo, ispred nekoga spuštati glavu. Ona cijelo vrijeme spušta glavu – zaključila je hrvatska sportska heroina.

Već u petak skače u Stockholmu, pa ide dalje, sve do Zagreba i Splita.

Ključne riječi

Komentara 14

OB
-obrisani-
13:23 02.08.2010.

Neprospavana noć posle skakanja sa Nikolom dovela Blanku do Splita..

DO
dobravila
14:01 02.08.2010.

Kada bi ljudi više energije trošili u ostvarenje svojih nada i želja , nego što troše energiju na ostvarenje i želje tuđim nesrećama , a sve zbog svojeg prokletog jala - mi bismo živjeli u raju ! EUJanez , uništiti bismo živjeli u raju ! EUJanez , uništit će te tvoj jal , bijedniče !

OB
-obrisani-
14:23 02.08.2010.

02.08.2010. u 14:15h Boras je napisao/la: Stari mu je Hrvat iz Trogira pa ne može biti četnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije