Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radosna Vesna

Mama: Nije nemoguće da Sandra baca sve do 40.

'13.08.2013., Zagreb - U Zracnoj luci Zagreb obitelj i gradonacelnik docekali su kraljicu atletike Sandru Perkovic koja je na Svjetskom atletskom prvenstvu u Moskvi osvojila zlatnu medalju, jedinu koj
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
13.08.2013.
u 23:49

- Sandrina oca nisam vidjela 18 godina, a toliko ni on nije vidio svoju djecu

Dok su se u VIP salonu na Plesu mijenjali govornici s panegiricima posvećenim Sandri Perković, najponosnija i najradosnija u odboru za doček svjetske prvakinje bila je njezina majka Vesna (48). Zbog radova u kući, ovaj put nije svoju kćer pratila uživo, no uz TV gledala ju je navijački jednako strastveno.

– Lijepo je otići na veliko natjecanje i pratiti ga uživo, no nekako mi je lakše Sandrin nastup \"preživjeti\" pred televizorom. Doma se možete maknuti, otići u sobu, pokriti se jastukom po glavi, možete nešto razbiti, psovati, kreveljiti se, dok u javnosti to činiti baš i ne bi bilo zgodno. Osim toga, na TV-u kada Sandra baca vidite crtu koja označava daljinu, a na stadionu ništa ne znate dok se ne upali semafor, a imate osjećaj da to traje godinama. Na TV-u vidite hitac i možete odmah vikati.

Ona je rođena s motivom

Vikala je mama sigurno već nakon prvog hica kojim je Sandra pokorila suparnice.

– Da, nakon tog hica manje sam grizla nokte nego što to obično činim.

Sada kada Sandra ima olimpijsko, svjetsko i europsko zlato, pitamo njezinu majku, može li se dogoditi da joj nestane motiva?

– Ne, ona je rođena s motivom. U sekundi će naći neki novi motiv.

Dakle, nije nemoguće ono što govori njezin trener i dečko Edis Elkasević, da bi Sandra mogla bacati do 35. pa i do 40. godine.

– Kod nje vam je sve moguće. Zaista ima nevjerojatnu volju. Poletna je, životna, ima veliku životnu energiju koja je stalno tjera naprijed. Sandra voli kada je glavna i ja bih voljela da joj karijera traje što dulje.

Sve je u maminu bunkeru

Vesna nije onaj tip roditelja koji u životu djece moraju o svemu odlučivati pa se nije miješala ni u kćerin izbor sporta, iako se radi o teškoj atletici.

– Uvijek sam dopuštala djeci da se bave onim što vole. Da Sandra sada kaže da ne želi bacati, rekla bih joj da je to u redu jer je to njezin izbor. Treba pustiti mlade da žive svojim životom.

Na isti način postavila se i kada joj je Sandra predstavila svog dečka.

– Prvi put Edis je došao k nama kada je Sandra bila bolesna. Došao je prijateljici u posjet, no kada je došao i drugi pa i treći put, bilo nam je sve jasno. Nije ona o tome puno govorila, a prije Nove godine, kada su uredili stan, samo nam je rekla da će živjeti zajedno. Oni su kompatibilni, ja volim reći da Sandra pali, a Edis gasi. On je prekrasan dečko.

Kada govori u množini gospođa Vesna misli i na svog partnera Dragana Nikolića, Sandrina očuha, te na Sandrina brata Marka. Već 18 godina Sandra je bez oca, koji živi u Dubravi, u njihovoj blizini, ali s njom ne komunicira.

– Sandrina oca nisam ni vidjela ni čula već 18 godina, a upravo toliko nije ni on vidio svoju djecu.

Mora da je grozan osjećaj biti otac danas svjetski uspješne sportašice koju ste napustili kada je imala pet godina.

– To ne znam, znam samo da mu kolege znaju reći: \"Evo ti \'bivše\' kćeri na televiziji\". Onda znate kakav je to odnos.

Otvoreno je gospođa Vesna govorila i o drugim temama u životu svjetske atletske velikanke. Majka je još uvijek šefica logistike.

– Još sam tu kada treba kuhati, prati, peglati, kada se odlazi i dolazi, kada treba obaviti ovo ili donijeti ono. Sve što dobije ide k mami, u bunker. Mi smo čista operativa, a kada nazove telefonom, ako upadne u neku manju krizu, onda smo mi i ti koji je tješe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije