Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK NAKON DUGE PAUZE

Klüft se oporavila, ali u sedmoboj se ne vraća

Atletika
Reuters
27.03.2010.
u 14:55

Ponajbolja svjetska atletičarka ovoga stoljeća, Šveđanka Carolina Klüft, objavila je kako se uskoro vraća sportu nakon dugačkog izbivanja zbog ozljede tetive koljena.

Trostruka svjetska i dvostruka europska prvakinja u sedmoboju te olimpijska pobjednica iz 2004. godine u istoj disciplini propustila je prošlogodišnje Svjetsko prvenstvo u Berlinu.

Tamo je trebala nastupiti u skoku u dalj i troskoku, disciplinama kojima se odlučila posvetiti nakon što je u višeboju osvojila sve što je mogla. I dalje ostaje pri svojoj odluci da se neće vraćati sedmoboju, a na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Barceloni planira nastupiti samo u skoku u dalj.

- Oporavak je napokon gotov, liječnici su mi nedavno rekli da sam potpuno zdrava. Sjajan je osjećaj što ponovno mogu biti posvećena treninzima sto posto. Prvi ću nastup imati otprilike krajem svibnja, a cilj mi je čim prije ispuniti normu za EP. Želim skakati u Barceloni svim srcem - najavila je 27-godišnja ljubimica Švedske.

- Završila sam sa sedmobojem sretna što sam postigla sve što sam mogla. Sada mi trebaju novi izazovi, a sedmoboj me više ne može motivirati. Nema šanse da ću se vratiti - jasno je zaključila jedina atletičarka u povijesti s tri svjetska sedmobojska zlata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije