Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atletika

IAAF će platiti i operaciju, samo da Caster bude žena

Caster Semenya
AFP
12.12.2009.
u 17:34

Slučaj kontroverzne južnoafričke atletičarke Caster Semenye, svjetske prvakinje na 800 metara, još nije razriješen, ali raspliće se povoljno po osporavanu sportašicu.

Svjetska atletska federacija (IAAF) ponudila je da 18-godišnjoj Caster Semenyi, čiji je upitan spol izazvao brojne rasprave za vrijeme i nakon Svjetskog prvenstva u Berlinu, plati troškove eventualne operacije promjene spola. IAAF još uvijek čeka konačne rezultate ispitivanja je li Caster muško ili žensko. Pokažu li testovi da prevladavaju muški hormoni, vodeći ljudi svjetske atletike platit će joj operaciju ako izrazi želju da se i dalje natječe u konkurenciji atletičarki.

Kako god se na kraju taj slučaj zaključi, neće biti nikakvih posljedica na uspjeh u Berlinu gdje je Južnoafrikanka postala svjetska prvakinja na 800 metara. Južnoafrička vlada već je ranije objavila da je IAAF potvrdio kako neće oduzeti Semenyi zlatnu medalju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije