Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Penn Relays miting

Bolt istrčao stotku u štafeti za 8.79 sekundi

Usain Bolt
AFP
25.04.2010.
u 11:40

Trostruki olimpijski i svjetski prvak, 23-godišnji Jamajčanin Usain Bolt, bio je svakako najveća zvijezda štafetnog mitinga Penn Relays održanog u Philadelphiji.

Vrijeme pobjedničke štafete jamajčanske reprezentacije u utrci 4x100 metara bilo je 37.90, a Boltova stometarska dionica iz "letećeg" starta odrađena je u nevjerojatnih 8.79 sekundi.

Bolt je trčao posljednju dionicu utrke. Zadnja američka izmjena, Ivory Williams, pokazao se nedoraslim suparnikom, te je zajedno s Walterom Dixom, Mikeom Rodgersom i Shawnom Crawfordom u konačnici za Boltom, Mariom Forsytheom, Yohanom Blakeom i Marvinom Andersonom ostvario zaostatak od 0.43 sekunde.

- Poručio sam dečkima da mi osiguraju lakši posao, jer baš mi se nije puno radilo. Palicu sam prihvatio s prednošću, pa nisam imao previše razloga za zabrinutost - kazao je Bolt, dodavši:

- Dva tjedna vježbamo izmjenu štafetnih palica. Stigli smo ovdje usredotočeni i spremni te napravili ono po što smo došli.

Štafetno natjecanje uživo je pratilo 54.310 gledatelja mahom navijački raspoloženih za bodrenje jamajčanske štafete u kojoj je trčao najbolji sprinter svijeta.

Svjetski rekord ove utrke iznosi 37.10 sekundi, a postavili su ga Jamajčani na Olimpijskim igrama 2008. godine. Trčao je tada Bolt, kao i Asafa Powell, čiji je rezultat u posljednjoj izmjeni na sto metara iznosio 8.73 sekunde.

Konačni poredak štafeta 4x100 metara mitinga Penn Relays:

1. Jamaica Gold (Mario Forsythe, Yohan Blake, Marvin Anderson, Usain Bolt) 37.90 sek
2. USA Blue (Walter Dix, Mike Rodgers, Shawn Crawford, Ivory Williams) 38.33
3. USA Red (Ryan Bailey, Travis Padgett, Doc Patton, Rae Edwards) 38.50
  

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije