Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIJAMANTNA LIGA

Bolt, Gay i Powell trče stotku u Bruxellesu

Usain Bolt
Reuters
01.04.2010.
u 15:37

Usain Bolt i Asafa Powell, sprinteri iz Jamajke, te Amerikanac Tyson Gay trčat će jedan protiv drugog u utrci na 100 metara na posljednjem od 14 ovogodišnjih mitinga Dijamantne lige, u Bruxellesu 27. kolovoza.

Miting u Bruxellesu, Memorijal Van Damme, ponudit će tako reprizu prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Berlinu, na kojem je Bolt postavio novi svjetski rekord s vremenom 9.58. Gay je osvojio srebrnu medalju (9.71), a Powell brončanu (9.84).

Bio je to njihov jedini troboj prošle godine, budući da ni jednom nisu trčala sva trojica istodobno na nekom mitingu Zlatne lige, natjecanju koje je od ove sezone zamijenjeno naprednijom inačicom,  Dijamantnom ligom.

Zasad još nije poznato hoće li se Bolt, Gay i Powell sastati na nekom ranijem mitingu Dijamantne lige, no sva trojica imaju potpisan ugovor s tim natjecanjem, što znači da će na svakom mitingu nastupiti barem jedan od njih trojice.

Poznato je da je Bolt potpisao ugovor koji ga obvezuje nastupiti na sedam mitinga Dijamantne lige, a od ranije se zna da će trčati u New Yorku (19. lipnja) i u Parizu, odnosno Saint-Denisu (16. srpnja).

Inače, prvi miting Dijamantne lige zakazan je 14. svibnja u Dohi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije