Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPADALA 2.08

Blanka Vlašić pobijedila u Arnstadtu sa novim rekordom u dvorani - 2,06

Blanka Vlašić
Antonio Bronić/Pixsell
06.02.2010.
u 17:17

Skok preko 2,06 metara je treći skok svih vremena u dvborani. Ispred Blanke su samo Kajsa Bergqvist (2,08) i Heike Henkel (2,07).

Blanka Vlašić pobijedila je na međunarodnom dvoranskom mitingu u njemačkom Arnstadtu s preskočenih 2,06 metara. To je ujedno i novi rekord Hrvatske. Blanka je naravno bila vlasnik i prijašnjeg rekorda (2,05) kojeg je preskočila na čak tri natjecanja - Banska Bistrica (2006), Weinheim (2008) i Karlshrue (2009).

- Nije upitno da Blanka može skakati ovako visoko, no bojao sam se kako će se na nju odraziti viroza zbog koje je propustila dva natjecanja i zbog koje nije trenirala redovno - rekao je Joško Vlašić, njezin otac i trener.

Blanka je do 1,98 metara sve preskakala iz prvog pokušaja. Potom je propustila visinu 2,00, iz trećeg preskočila 2,02, a iz drugog pokušaja 2,06 metara. Potom je stavila letvicu na visinu novog svjetskog rekorda u dvorani - 2,09, ali je triput rušila.

- S obzirom da je Ruskinja Svetalna Skolina preskočila dva metra, a ja sam tu visinu propustila morala sam preskočiti 2,02 za pobjedu. Prva dva pokušaja bila su neuspješna, još sam malo izvrnula stopalo. Treći je bio biti ili ne biti. Preskočila sam. Na prvom pokušaju preko 2,06 letvica se tresla, tresla i pala. Poludila sam. U drugom je sve bilo dobro i zaista sam sretna - rekla je Blanka koja će iz Arnstadta izravno u Stockholm gdje će 10. veljače nastupiti na dvoranskom mitingu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije