Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije išlo preko 195

Blanka Vlašić pobijeđena u pripetavanju od Školine

'Blanka Vlasic reacts while competing in the high jumping event during the IAAF Diamond League athletics meeting Athletissima, on June 30, 2011, at the Olympic stadium in Lausanne. AFP PHOTO / Sebasti
'SEBASTIAN DERUNGS'
16.07.2011.
u 17:31

Blanka Vlašić osvojila je drugo mjesto na skakačkom mitingu u njemačkom gradu Eberstadtu sa preskočenih 1,97 metara.


Pobijedila ju je Ruskinja Svjetlana Školina, i to u pripetavanju. Naime, obje su preskočile 1,97. Školina je išla na 1,99 i tri puta rušila, kao i Blanka, koja je propustila 1,99 i napala 2,01. S obzirom na to da su imale jednak broj skokova, za pobjedu je Školina prva preskočila 1,99.

Blanka je krenula s visinom 1,90 metara koju je preskočila iz drugog pokušaja. Potom je iz prvog preskakala 1,93, 1,95 i 1,97 metara. Natjecanje u Eberstadtu potrajalo je dosta dugo. Nastupilo je 12 visašica pa je to bio pravi mali finale jednog velikog natjecanja.

– Nedostajale su tek Di Martino i Čičerova da bude pravi finale SP-a – istaknuo je Joško Vlašić, otac i trener Blanke Vlašić.

Blanka je prihvatila poziv na miting bez obzira na tri negativne stvari – bolest, ozlijeđeno koljeno i rani, poslijepodnevni termin natjecanja.

– Trebaju nam natjecanja pa smo prihvatili nastup premda je trenutačno na 75 posto spremnosti. Rekla mi je da se doslovce tresla kod nekih skokova, a opet dva pokušaja na 2,01 bila su jako dobra – istaknuo je Joško. Sljedeći nastup Blanka ima 22. srpnja na mitingu Dijamantne lige u Monte Carlu.

A trećeg dana Europskog prvenstva do 23 godine u Ostravi Mirko Mičuda nije ušao u finale bacanja kladiva. Njegov najbolji hitac bio je 67,24 metra. Lucija Cvitanović odradila je prve tri discipline sedmoboja. U bacanju kugle bila je četvrta u svojoj skupini, a u utrci na 100 metara prepone, te u visu peta.

Ključne riječi

Komentara 4

DH
dalibor.hren
17:42 16.07.2011.

Janica Kostelić je rekla \"DOSTA\" dok je još bila nedodirljiva...

Avatar Burviles
Burviles
18:56 16.07.2011.

a kaj to znaći pripetavanje u skoku u vis,sad je valjda svima jasno da ove godine nema skoka kod žena prek dva metra

VU
vukimir
20:03 16.07.2011.

hors face

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije