Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beograd

Blanka Vlašić drugi put izabrana za najbolju europsku atletičarku

\'05.09.2010.,Split - Na stadionu Poljud poceo je dvodnevni atletski Kup kontinenata na kojem sudjeluje oko 400 najboljih atleticara iz cijelog svijeta.Pobjednica discipline skok u vis Blanka Vlasic.
Igor Kralj/PIXSELL
07.10.2010.
u 12:46

Europski atletski savez drugi je put Blanku Vlašić proglasio najboljom atletičarkom Starog kontinenta. Splićanka je ove godine osvojila europski naslov te je pobjednica Dijamantne lige.

Izbor sasvim logičan, pa čak i očekivan. U konkurenciji 19 atletičarki Blanka je dobila najviše glasova. Između ostalih, Blankine suparnice u ovom izboru bile su Sandra Perković, Jessica Ennis, Svetlana Feofanova, Nadežda Opstačuk, Ineta Radevica, Nuria Fernandez...

- Blankino ime iz zlatne kuverte pročitala je pred novinarima Snežana Marković Samardžić, srpska ministrica sporta i kulture. Svečano proglašenje i uručivanje nagrade bit će 16. listopada u beogradskom Expo centru s početkom u 20 sati - rekao je Veselin Jevrosimović, predsjednik Srpskoga atletskog saveza, koji će biti domaćin svečanom proglašenju.

Blanka je ove godine briljirala u visu. Osvojila je zlatnu medalju na europskom prvenstvu u Barceloni te je bila ukupna pobjednica u svojoj disciplini u prvom izdanju Dijamantne lige. Pobijedila je na svih sedam mitinga. Na kraju sezone s preskočenih 2,05 metara pobijedila je na Kupu Kontinenata u Splitu gdje je kao kapetanica Europe podigla veliki pehar za sveukupnu pobjedu.

Ovo je Blanki drugi put da je proglašena za najbolju atletičarku Europe. Prvi je put  pobijedila u ovom izboru 2007. godine, u godini kada je osvojila svoj prvi svjetski naslov. Izbor se održava od 1993. godine. Blanka je uz Jelenu Isinbajevu (2005. i 2008.) i Carolinu Kluft (2003. i 2006.) jedna od tri atletičarke koje su dvaput bile proglašene za najbolju u Europi.

- Je li bilo očekivano? Pa lani kada je Blanka trebala dobiti nagradu jer je postala svjetska prvakinja u Berlinu, dobila je nagradu Španjolka Marta Dominguez što je mnoge iznenadilo. Zato smo malo, kako se kaže, puhali na hladno. Nagrada je po meni potpuno zaslužena. Njezinim rezultatima i ostvarenjima ove sezone zaista se nema što dodati - rekao je Joško Vlašić, Blankin otac i trener.

Blanka je također bila zadovoljna.

- Sigurno idem u Beograd po nagradu. Lijepo je što će hrvatska atletika od tri nagrade dobiti dvije. Sandra Perković je dobitnica nagrade za zvijezdu u usponu, a ja, eto, drugi put najbolja u Europi. U Beograd ću povesti svoje prijateljice - rekla je Blanka.

Siniša Ergotić, direktor Hrvatskog atletskog saveza, rekao je:

- To je senzacija. Što reći? Očekivano, ali nema većeg priznanja od toga. Čestitam curama, zaslužile su svojim rezultatima te nagrade - rekao je.

Komentara 7

JO
Josip41
14:16 07.10.2010.

svaka cast Blanka

JS
John_Smith
17:42 07.10.2010.

svaka často, ove godine ce u Beogradu biti proglasene dvije Hrvatske sportašice za najbolje, Blanka i Sandra kao mlada sportašica..

OB
-obrisani-
13:28 07.10.2010.

Lepa vest, svaka čast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije