Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIĆANKI NASLOV U DIJAMANTNOJ LIGI!

Blanka već rezervirala dijamant od 80.000 USD

Blanka Vlašić
Reuters
13.08.2010.
u 21:54

Blanki će pripasti i novčana nagrada od 40.000 USD, a Sandra Perković ostala je druga u ukupnom poretku, ali još može preskočiti Kubanku Barrois

Blanka Vlašić osvojila je prvo, a Sandra Perković drugo mjesto na mitingu Dijamantne lige u Londonu. I jednoj i drugoj to je bio pretposljednji nastup u Dijamantnoj ligi, a posljednji će biti 27. kolovoza u Bruxellesu. I dok je Blanka već osigurala sveukupnu pobjedu u svojoj disciplini (i dijamant vrijedan 80.000 USD), Sandra je trenutačno druga u redoslijedu diska, ali još uvijek može preskočiti Kubanku Barrois nakon Bruxellesa.

Na 2,04 nije išlo

Blanka je u Londonu stigla i do šeste uzastopne pobjede u visu u Dijamantnoj ligi s preskočenih 2,01 m. Pobjednica se znala već na visini 1,94 metra. Naime, na toj visini zapele su sve ostale (Gordejeva i Beitia), a Chaunte Lowe, do Londona jedina Blankina suparnica u utrci za veliki dijamant, osvojila je tek šesto mjesto. Blanka nakon šeste pobjede ima maksimalna 24 boda, a Chaunte Lowe ostala je na 10. Bez obzira na to što će u Bruxellesu bodovi biti dvostruko vrednovani, Blanku je nemoguće dostići u osvajanju 40.000 dolara i velikog plavog dijamanta.

– Drago mi je da sam imala ovako dobar nastup na mokroj stazi. Naravno da je pao pljusak i očito je da se ostale visašice po rezultatima nisu najbolje snašle – rekla je Blanka Vlašić koja je iz prve preskakala 1,85, 1,91, 1,94 i 1,98, a visinu od 2,01 preskočila je iz drugog pokušaja. Pokušala je triput na visini 2,04, ali nije išlo.

Sandru omeo pljusak

Sandra Perković tradicionalno je dobro bacila u prvom hicu – 63,30. To je bilo dovoljno za drugo mjesto.

– U preostala tri pokušaja nisam imala nijedan ispravan hitac. U drugoj seriji napravila sam pogrešku u izbačaju, u trećoj seriji disk je završio na 65 metara, ali izvan segmenta, a u četvrtom sam išla na sve ili ništa i ispalo je ništa jer je počeo jak pljusak – rekla je Sandra koja je i ovdje potvrdila da je najbolja europska diskašica. Naime, prva je bila Kubanka Barrois.

– Bitno je da sam imala odličan nastup nakon osvajanja zlatne medalje na EP-u – istaknula je Sandra.

skok iznad dva metra ostvarila je Blanka Vlašić u Londonu. Ukupno je na 95 natjecanja u svojoj karijeri preskočila magična dva metra

Tyson Gay pobijedio je u utrci na 100 metara s najboljim rezultatom sezone – 9.78. Čovjek koji je prije tjedan dana pobijedio Usaina Bolta na mitingu Dijamantne lige u Stockholmu može samo žaliti što ove godine nema svjetskog prvenstva ili olimpijskih igara.

– Kada sam govorio da ću pokušati srušiti svjetski rekord na 100 metara, neki su se dobro nasmijali. Mislim da sam ovim rezultatima poslao jasnu poruku tim šaljivcima – istaknuo je Gay. Najbolji rezultat sezone još je istrčala Kanađanka Priscilla Lopes na 100 metara prepone (12.52).

Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
07:05 14.08.2010.

. . ...ma zgodna je.......ko noc......:-)) . .

OB
-obrisani-
23:18 14.08.2010.

Svaki dan, apsolutno besplatno, under/over nogometni pickovi na: http://under-over-soccer-picks.blogspot.com/

OB
-obrisani-
07:03 14.08.2010.

. ...ima li netko..link......o njezinom legendarnom .... . ..filmu u dvoje...???...:-)) . .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije