Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLATO U DOHI

Blanka: Ovo zlato posvećujem treneru Bojanu

Blanka Vlašić
Foto: AFP
1/5
13.03.2010.
u 16:57

Blanka Vlašić obranila je naslov svjetske dvoranske prvakinje, a za novo joj je zlato u Dohi bilo dovoljno samo pet skokova!

Sjajna Blanka iz prvog je pokušaja naime preskočila 187, 191, 196, 198 i 200 cm, a najozbiljnije konkurentince (srebrna Beitia i brončana Howard) nisu mogle preko više od 198. Potom Blanka nije htjela odmah na svjetski rekord nego je napala 205 cm, ali je tri puta rušila letvicu.

- Mislila sam da će netko od suparnica preskočiti dva metra i da ću me "potjerati". Bila sam spremna za skok preko 2,05 metra, ali sam se psihički ispraznila. No i sa bezveznom tehnikom skoro sam preskočila. Osim zlata ovdje me zanimao još samo rušenje svjetskog rekorda, ali nisam mogla nakon 2,00 odmah napadati 2,09 metra. Prevelika je to razlika - rekla je nakon zlata Blanka.

- Ovu medalju posvećujem mom treneru Bojanu. On je moj stup.

Pila kavu između skokova

Kao i u kvalifikacijama, svjetsku prvakinju i ostale visašice ometali su troskokaši, motkaši i sprinteri, te dakako ceremonije dodjela medalja. Zato se natjecanje odužilo, a između dva Blankina skoka (191 i 196 cm) prošlo je čak 45 minuta. Čak je morala popiti kavu da ne zaspi, jer inače joj je to vrijeme popodnevnog odmora.

- Dobro mi je došla kava jer mi se počelo opasno spavati.

Tako je postala četvrta atletičarka, nakon Stefke Kostadinove, Kajse Bergqvist i Jelene Slesarenko, koja je uspjela obraniti naslov dvoranske svjetske prvakinje. No, i prva atletičarka u povijesti kojoj je uspjelo obraniti naslov svjetske prvakinje i u dvorani (Valencia, Doha), ali i na otvorenome (Osaka, Berlin).

- Znam da su svi očekivali zlato, ali ja tako ne razmišljam. Na svakom natjecanju može se dogoditi nešto nepreviđeno. Jedno rušenje letvice može sve poremetiti. Zato sam bila maksimalno skoncentrirana. Dobro je što sam nastupala posljednja pa sam kontrolirala situaciju. Znala sam da ako netko ispred mene preskoči da onda moram i ja. Drago mi je da sam osvojila zlato bez ijednog rušenja.

S obzirom da u finalu nije bilo Njemica Ariane Friedrich (ozlijeda koljena) i Meike Kroger (nije prošla kvalifikacije), druge i treće sa trenutne svjetske rang liste, te Ruskinje Irine Gordejeve (nije prošla kvalifikacije), Blanki je put ka zlatu bio otvoren. I uspjela je, potvrdivši svoju dominaciju. Odličan potez bio je i to što je došla sedam dana ranije u Dohu kako bi se privikla na velike temperature vani, a puno niže u klimatiziranoj dvorani.

- Meni je Doha jedno od najboljih destinacija za nastupe. Jedva čekam svibanja kada će se ovdje održati prvi miting Dijamantne lige - rekla je Blanka.

Dvorana je bila ispunjena, a među 5000 gledatelja bilo je i navijača s hrvatskim zastavama, uglavnom su to Splićani koji rade za Konstruktor.

- Nedjelju ću provesti kupajući se, jedeći suši i odmarati se. Nekog velikog slavlja neće biti - zaključila je Blanka.

Ključne riječi

Komentara 11

JE
JesuisAmelie
18:47 13.03.2010.

Bravo Blanka! Čestitam! Pravi sportski duh!

DA
dabar
10:43 14.03.2010.

Gledao sam joj pornic . Nije nesto , lepsa bolja je na takmicenjima.

OB
-obrisani-
19:33 13.03.2010.

Bravo Blanka Legendo! Ovo zlato posvećujem treneru Bojanu! A onim \"filmskim producentima\", treba poslalti Milijunsku (euro) tužbu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije