Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIJAMANTNA LIGA

Blanka tek 1,90: Boli me, nemam snage za odraz

\'01.09.2010., Sportski park Mladost, Zagreb - 60. jubilarni memorijal Borisa Hanzekovica, IAAF World Challenge Zagreb 2010. Skok u vis - Blanka Vlasic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL\'
Igor Kralj/PIXSELL
30.06.2011.
u 21:52

Posljednji put Blanka nije bila na postolju na EP-u u Torinu 2009., a šesta je bila prije pet godina u Stuttgartu.

Blanka Vlašić nije više sigurna oklada kada je u pitanju natjecanje u skoku u vis. Na mitingu Dijamantne lige u Lausannei osvojila je tek šesto mjesto s preskočenih 1,90 metara. Dakle, isti rezultat kao što ga je postigla i u New Yorku i situacija bi, da nije bilo onog sjajnog skoka u Splitu preko dva metra, bila dramatična. Ovako, još se uvijek može govoriti kako su ovi rezultat posljedica nenastupanja u zimi, duge sezone na otvorenome.

Posljednji put Blanka nije bila na postolju na Europskom dvoranskom prvenstvu u Torinu 2009. godine, a posljednji je put bila šesta prije pet godina, na finalu Grand Prixa u Stuttgartu.

Blanka je iz prvog pokušaja preskočila 1,85 metara, a problemi su nastali već na sljedećoj visini (1,90), koju je preskočila tek iz trećeg pokušaja. Na visini 1,95 otpale su redom Green, Skolina, Stjopina i Melfort. Jedino je Ruskinja Ana Čičerova preskočila, a poslije je triput rušila na visini dva metra.

– Ništa od stotog natjecanja na kojem bi Blanka preskočila dva metra. Butelja finog vina morat će pričekati neku drugu priliku – komentirao je Joško Vlašić, njezin otac i trener.

Blanka se jako mučila, a razlog ovoga puta nije bio samo vjetar i pad temperature iz minute u minutu.

– Imala sam problema sa skočnim zglobom. Potom me počelo boljeti koljeno. Trčanje do letvice bilo je dobro, ali nisam imala snage u odrazu – istaknula je Blanka.

Sljedeći nastup imat će 10. srpnja u Birminghamu.

– Do tada će se oporaviti. Ova je sezona posebna priča u odnosu na prošle i treba biti strpljiv, treba sačuvati glavu jer ono najvažnije tek dolazi – rekao je Joško.

S deset osvojenih bodova Blanka Vlašić ostala je vodeća u poretku visa.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Romano37
Romano37
03:59 01.07.2011.

Pozdravio te Ivica Kostelić

VL
vladek
07:50 01.07.2011.

Hvala za sve šta si dosada napravila.Sama vidiš da ti sve i svašta smeta,hladno vrijeme.Prestani nas mučiti,kao i tvoj prepotentan otac.Nikad više preko 2 metra.

Avatar Pak
Pak
09:08 01.07.2011.

Isprike, isprike... Netom prije natjecanja joj je bilo super. A nakon podbacivanja izvlačenje na zglob, koljeno, zimu, nezadovljne poštanske radnike... Blanka, bilo bi bolje da priznaš da nisi u formi, da je pauza učinila svoje i gotovo. Mi ćemo smanjiti očekivanja, ako smo ih uopće i imali, a ti ćeš moći s manjim pritiskom pokušati povratiti staru formu (premda sumnjam da ćeš uspjeti).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije