Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUIGRAČI IMPRESIONIRANI

Kako je Arijan Ademi postao profesor: 'Odličan je, nismo mu ni blizu'

Foto: Davor Puklavec/pixsell
29.09.2017.
u 15:31

- E, sad ćemo vidjeti što je to Ademi radio dvije godine - rekli su dečki prije početka igranja

Razletjeli su se igrači Dinama u četvrtak Zagrebom ne bi li obilježili Europski tjedan sporta. Doduše, možete ruku u vatru staviti da bi četvrtak radije proveli u karanteni i s nervozom čekali utakmicu Europske lige da nije bilo onog nesretnog Skenderbeua.

S 300 djece u Rugvici

No, sami su si krivi, igrali su ispod svake razine u tim europskim kvalifikacijama i to skupo platili. Nakon 11 godina, nemaju obveza tijekom tjedna osim treninga i pokoje kup-utakmice, sad igraju samo vikendom. No, takav raspored kakav su si sami skrojili sad im nudi i druge mogućnosti. Tako je u sklopu Europskog tjedna sporta dio igrača prve momčadi (Lešković, Fiolić, Soudani i Doumbia) otišao na druženje s djecom OŠ Rugvica gdje ih je gotovo njih 300 “okupiralo”.

1/12

Dio igrača uputio se na Zagrebački velesajam i ondje zaigrao padel s novinarima. I nisu plavi loši (o kolegama novinarima nećemo govoriti), kad imate sport u krvi lako vam se prilagoditi i na nove zahtjeve. Dočekao ih je njihov suigrač Arijan Ademi. Kapetan Dinama dvije godine nije smio ni trenirati nogomet zbog Uefine suspenzije zbog navodnog dopinga. I te dvije godine bavio se drugim sportovima kako bi ostao u tjelesnoj formi. Među ostalim, redovito je igrao padel.

- E, sad ćemo vidjeti što je to Ademi radio dvije godine - rekli su dečki prije početka igranja.

I imali su što vidjeti, Ademi je doista odličan, daleko najbolji, i fizički spreman i tehnički odličan.

- Ma, nismo mu ni blizu, pa dvije godine je ovdje igrao, postao je profesor padela. Ali, sviđa mi se padel, prije toga bio sam samo jednom, ali mislim da ću opet doći. Nije uopće loše kao zagrijavanje za poslijepodnevni trening - kazao je nakon jednog sata igranja stoper Dinama Filip Benković.

Nisu ni treneri loši u padelu

Dok su se plavi pripremali za jednostavno igranje, birali rekete više po estetskom kriteriju nego po kvaliteti, mogli su vidjeti svoje bivše šefove, trenere koji su ih nekoć vodili u prvoj momčadi, Krunu Jurčića i Tomislava Rukavinu na jednom od terena. I nisu ni treneri za baciti iako im je važnije tko će koga poslije više zafrkavati.

I dok je Ademi pokazao svu raskoš svoga umijeća, a prvi iza njega je Dani Olmo, talent su iskazali Filip Benković koji je ionako uvijek rado igrao tenis pa mu ni padel nije stran, i Nikola Moro koji se dosad nije previše okušao s reketom u ruci.

No, nisu se dečki smjeli previše “trošiti”, trener Mario Cvitanović već je nacrtao plan treninga za poslijepodne, pripremaju se plavi za Vinkovce, u koje putuju već danas. Ne namjeravaju propustiti nove bodove kao što su dva izgubili u pulskoj kaljuži. Nakon Cvitanovićeva drila, Sigali, Lecjaks, Gojak i Benković družili su se s djecom, najmlađim polaznicima Dinamove nogometne škole.

Plavi u Vinkovcima igraju u subotu u 17 sati, a nakon toga ostat će u Slavoniji te u nedjelju u 15 sati igrati prijateljsku utakmicu s Dinamom iz Donje Mahale koji slavi 70 godina postojanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije