Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIFA SPREMA SANKCIJE

Argentinci u šoku: Zbog prostačkog ispada njihov junak neće moći zaigrati protiv Hrvatske?!

FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Netherlands v Argentina
Foto: Carl Recine/REUTERS
1/7
11.12.2022.
u 12:41

Takav neugodni ispad mogao bi koštati Martineza da zaigra u polufinalu SP-a protiv Hrvatske. FIFA je naime potvrdila da je protiv Martineza pokrenula postupak nakon što ga je sudac Lahoz prijavio zbog navedeno.

Najkaotičnija utakmica Svjetskog prvenstva u Kataru zasigurno je ogled Nizozemske i Argentine čije "treće poluvrijeme" se upravo igra, a s posebnim zanimanjem prati ga i Hrvatska koja je će u utorak odmjeriti snage s gaučima koji su Nizozemsku izbacili na penale nakon što je u regularnom dijelu i produžetcima bilo 2-2.

No, nije moglo bez iskri koje su bile prisutne cijelo vrijeme među igračima, a sve je eskaliralo krajem utakmice kada se i dio igrača sukobio na rubu terena, a zbog čega je sudac Antonio Mateu Lahoz podijelio čak 18 žutih kartona i time oborio rekord svih SP-a u povijesti.

Čak je i inače mirni Lionel Messi burno reagirao u nekoliko navrata te završio pod istragom FIFA-e. Ipak, pod najvećim sankcijama mogao bi završiti junak raspucavanja penala, vratar Argentine Emiliano Martinez koji je obradio čak dva penala.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Netherlands v Argentina - Lusail Stadium, Lusail, Qatar - December 10, 2022 Argentina's Lionel Messi and Emiliano Martinez celebrate qualifying for the Semi Finals REUTERS/Carl Recine Photo: Carl Recine/REUTERS
Foto: Carl Recine/REUTERS

Naime, nakon što je Martinez u raspucavanju s dvije obrane penala donio Argentini trijumf, došao je pred klupu Nizozemske i urlao: “Je**o sam te dva puta, ped**u”, dobacivao je Martinez sada već bivšem izborniku Nizozemaca Van Gaalu dok ga je trener golmana Argentine pokušao smiriti.

Martinez se kasnio pokušao opravdati kako je bio isprovociran Van Gaalovom izjavom koju je čuo ranije, a kako tvrdi tada je Nizozemac rekao:"Imamo prednost u penalima, ako idemo na penale, pobijedit ćemo"

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Netherlands v Argentina - Lusail Stadium, Lusail, Qatar - December 9, 2022 Netherlands' Nathan Ake goes down as Virgil van Dijk, Argentina's Lisandro Martinez, Enzo Fernandez, Emiliano Martinez, Cristian Romero and Marcos Acuna react REUTERS/Paul Childs Photo: Paul Childs/REUTERS
Foto: Paul Childs/REUTERS

Prepričao je to argentinski vratar novinarima dodavši da je time Nizozemcu htio poručiti da "drži jezik za zubima."

Takav neugodni ispad mogao bi koštati Martineza da zaigra u polufinalu SP-a protiv Hrvatske. FIFA je naime potvrdila da je protiv Martineza pokrenula postupak nakon što ga je sudac Lahoz prijavio zbog navedenog, ali i zbog izjava koje je golman dao o sucu te mu zbog navedenog prijeti i suspenzija.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Netherlands v Argentina - Lusail Stadium, Lusail, Qatar - December 9, 2022 Argentina's Emiliano Martinez clashes with Netherlands' Luuk de Jong REUTERS/Kai Pfaffenbach Photo: Kai Pfaffenbach/REUTERS
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS

- Disciplinska komisija FIFA-e otvorila je postupak protiv Argentinskog nogometnog saveza zbog mogućih kršenja članaka 12 (Nedolično ponašanje igrača i službenih osoba) i 16 (Red i sigurnost na utakmicama) Disciplinskog kodeksa. - stoji u priopćenju.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Komentara 23

Avatar 100percentFedUp
100percentFedUp
13:25 11.12.2022.

Plasim se samo argentinskog ciganluka. Oni ce provocirati i nase igrace, biti agresivni prema sucima, a sigurno zele i osvetu za onaj poraz na zadnjem SP-u, moglo bi tu biti svasta... Nadams se Francuskoj u finalu, da poravnamo racune...

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
14:16 11.12.2022.

Ne treba se osvrtati na ovakve informacije s upitnikom i uskličnikom na kraju rečenice. Samo se pripremiti za utakmicu, kao i do sada.

KO
koraknaprijed
13:33 11.12.2022.

Ne treba FIFA da ih kaznjava ima tko ce to napraviti ,DALICEVI RATNICI ce to legalno i kuturno napraviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije