Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dodatne kvalifikacije

Anelka smanjio irske nade (video)

Nicolas Anelka
Reuters
14.11.2009.
u 23:06

Francuski nogometaši, aktualni svjetski prvaci, ostvarili su veliki korak prema ostvarenju cilja, a to je odlazak na Svjetsko prvenstvo naredne godine.

Pobijedila je Francuska u Dublinu, na Croke Parku, Irsku 1:0 pogotkom u 72. minuti. Nicolas Anelka je primio loptu na više od dvadeset metara. Namjestio se, opalio, a lopta je na putu dotaknula Ledgera i prevarila Shaya Givena.

Irska je, inače, kroz cijeli kvalifikacijski ciklus ostala neporažena u utakmica protiv Italije, Bugarske, Crne Gore, Cipra i Gruzije. No, izgleda kako će u dokvalifikacijama zapeti na putu prema jugu Afrike.

Francuska je bila bolja momčad, prije, pa čak i nakon pogotka, kada je bilo logično da će Irska stisnuti i barem pokušati doći do izjednačenja. Irska je gradila put do pogotka preko prekida ili pogrešaka francuske obrane, a jednu takvu nisu iskoristili u 28. minuti kada je Lawrence propustio biti egzekutor.

Na drugoj strani su vrlo dobro akcije gradili Henry, Gourcuff i Anelka, te je svatko od njih mogao postati strijelac prije 72. minute i jedinog pogotka na ogledu.

Uzvratna utakmica je na rasporedu u srijedu 18. studenoga.

Dokvalifikacije za SP, prve utakmice:

Irska - Francuska 0:1 (Ledger 72-ag)

Grčka - Ukrajina 0:0

Rusija - Slovenija 2:1 (Biljaletdinov 40, 52 / Pečnik 88)

Portugal - BiH (kasnije)

Komentara 1

ST
stier68
00:18 15.11.2009.

Aktualni svjetski prvaci?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije