Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ČAST VELIKANU

Amsterdamska Arena mijenja ime u Johan Cruyff Arena

Johan Cruyff
Foto: Reuters/PIXSELL
25.03.2016.
u 18:45

Arena je građena od 1994. do 1996. godine, a izgradnja je stajala 140 milijuna eura.

Stadion nizozemskog nogometnog velikana Ajaxa, amsterdamska Arena uskoro će dobiti ime po legendarnom nogometašu Johanu Cruyffu koji je preminuo u četvrtak 24. ožujka, najavio je predsjednik Nizozemskog nogometnog saveza Michael van Praag.

- Radujem se trenutku kada će se stadion zvat Johan Cruyff Arena. To je najbolje priznanje koje možemo ponuditi - poručio je Van Praag.

Generalni direktor Ajaxa Edwin van der Sar je potvrdio kako postoji ideja o promjeni imena stadiona kojeg koriste 'Kopljanici'.

- U ovom trenutku naše su misli s Cruyffovom obitelji, a uskoro ćemo razgovarati na koji ćemo mu način odati poštovanje - poručio je bivši vratar nizozemske vrste i Ajaxa, Juventusa, Fulhama i Manchester Uniteda.

Arena je građena od 1994. do 1996. godine, a izgradnja je stajala 140 milijuna eura.

Cruyff je preminuo u Barceloni okružen članovima obitelji, nakon teške borbe s rakom. Cruyffu je u listopadu prošle godine dijagnosticiran karcinom pluća, a još prije samo mjesec dana, prepun optimizma nakon liječničkog pregleda Nizozemac je izjavio kako se "osjeća kao da vodi 2-0 protiv raka."

>> Van Basten: Cruyff mi je oduvijek bio idol; Stoičkov: Potpuno sam slomljen, toliko mi je dao...

Komentara 1

AM
Amsterdammer
21:15 25.03.2016.

Vi u Zagrebu znate što mi u Amsterdamu još ne znamo. Svaka čast, izvrstan novinarski posao. Čista špijunaža!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije