Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA ŽELJA

Alžirski predsjednik zove Zinedinea Zidanea

Zinedine Zidane
AFP
09.03.2010.
u 12:06

Alžirski predsjednik Abdelaziz Bouteflika pozvao je legendarnog francuskog nogometaša Zinedinea Zidanea da postane novi izbornik nacionalne nogometne reprezentacije.

Zidane trenutačno obavlja dužnost ambasadora madridskog Reala i uglavnom je upregnut u rad "kraljevskog kluba", gdje je 2006. godine i zaključio nogometnu karijeru. Točnije, posljednje je utakmice odigrao na Svjetskom prvenstvu iste godine u Njemačkoj, kada je Francuska izgubila finale od Italije.

Bouteflika je telefonski nazvao Zidanea i upitao ga je li spreman preuzeti kormilo reprezentacije koju jednim dijelom Zidane može smatrati svojom. Naime, Zidane je rođen u francuskom Marseilleu, gdje su se iz Alžira doselili njegovi roditelji tijekom pedesetih godina prošlog stoljeća.

Francuski tisak ne navodi kakva je Zidaneova reakcija bila, no poznato je da je trenutačni izbornik Alžira Rabah Saadane, kojem ugovor završava narednog srpnja.

Alžir se, inače, plasirao na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku, a igrat će u skupini zajedno s Engleskom, SAD-om i Slovenijom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije