Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reli dakar

Al-Attiyahu druga etapa i ukupno vodstvo

Nasser Al-Attiyah
AFP
03.01.2010.
u 20:40

Katarski vozač Volkswagen Touarega Nasser Al-Attiyah i njegov njemački suvozač Timo Gottschalk pobjednici su druge etape Dakarskog relija u konkurenciji automobila.

Dionicu između argentinskih gradova Cordobe i La Rioje, dugu 355 kilometara, Kataranin i Nijemac apsolvirali su za četiri sata, jednu minutu i 55 sekundi.

Za minutu i osam sekundi nadmašili su Francuza Guerlaina Chicerita u BMW-u X3, dok je treći na cilj, s dvjema minutama i jednom sekundom zaostatka, stigao Brazilac u Volkswagenu Mauricio Neves. Četvrto mjesto pripalo je Španjolcu Carlosu Sainzu, drugoplasiranom u prvoj etapi, a šesto Francuzu Stephaneu Peterhanselu. Španjolac i Francuz prate vodećeg Al-Attiyaha u ukupnom poretku natjecanja automobila.

Lanjski pobjednik, Južnoafrikanac Giniel de Villiers (Volkswagen), stigao je u cilj osmi.

U konkurenciji motocikala pobijedio je Francuz David Fretigne na Yamahi. U ukupnom poretku vodi sunarodnjak mu David Casteu (Sherco).

Reli Dakar, automobili, 2. etapa:

1. Al-Attiyah (Kat / Volkswagen) 4h01:55

2. Chicerit (Fra / BMW) +1:08

3. Neves (Bra / Volkswagen) +2:01

4. Sainz (Špa / Volswagen) +2:41

...

Ukupni poredak:

1. Al-Attiyah (Kat / Volkswagen) 6h16:39

2. Sainz (Špa / Volswagen) +1:19

3. Peterhansel (Bel / BMW) +2.30

...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije