Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

25. humanitarna Lions regata „Jedrima protiv droge“, 2024.

regata
12.04.2024.
u 14:09

"Mi služimo" - geslo je volonterskog rada članova Lions klubova diljem svijeta a Lions Club International je najveća humanitarna organizacija na svijetu s 1,4 milijuna volontera.

Jedna od akcija za pomoći potrebitima od strane hrvatskih “Lavova” je već godinama i organiziranje jedriličarske regate “Jedrima protiv droge”.Ova izvrsna inicijativa koja promiče zdrav način života istovremeno podiže svijest o štetnosti bilo kojeg oblika ovisnosti. Regata okuplja ljude svih dobnih skupina kako bi se natjecali u jedrenju i istovremeno educirali o problemu zlouporabe droga. Osim toga, naša regata pruža platformu za dijalog o prevenciji ovisnosti, podršci osobama koje se bore s ovisnošću i promicanju pozitivnih aktivnosti kao alternative drogama. Sudjelovanje u ovom događaju izgrađuje zajedništvo među sudionicima, dok istovremeno promiče važne poruke o zdravom načinu života.

Druženje na moru, nadmetanje u morskim vještinama, dakle, tek je vid sakupljanja donacija za rad brojnih udruga i ustanova za pomoć ovisnicima prvenstveno kroz prevenciju kako bi smanjili posljedice te pošasti modernog doba - kazuje nam Robert Vulić, splitski liječnik, ginekolog, ujedno i 1. viceguverner Lions distrikta 126 te predsjednik OO Regate JPD 2024..

Ovaj put jubilarna 25. “Lions regata JPD 2024.” na rasporedu je od 17. do 20. travnja u najljepšoj marini na Jadranu - Marini Frapa u Rogoznici, u kojem će se akvatoriju i nadmetati za titulu pobjednika 43 posade sa preko 350 humanitaraca iz 15 zemalja.

- Iako sport i rezultat jesu važni oni nisu u prvom planu. Vjerujte nam ipak je nama važnije druženje, razmjena iskustava i dogovori za nove humanitarne akcije.

Održati ćemo i okrugli stol na temu zaštite okoliša, dopunjava nam orar događanja dr. Vulić, najavljujući zanimljiva događanja na moru i kopnu.

 - Ima među nama iskusnih skipera i jedriličara, pa zna baš biti uzbudljivo tijekom dva dana regatavanja.

Službeno otvorenje “Lions regate 2024. - Jedrima protiv droge” najavljeno je za četvrtak (18. travnja) u 10.30 sati, s tim kako će u srijedu (17.04.), na dan okupljanja, biti održano i nadmetanje u spremanju i prezentaciji lokalnih i internacionalnih specijaliteta koje će javno predstaviti posade “Lionsa” koje sudjeluju na ovoj humanitarnoj regati. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije