Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRENULE RASPRAVE

Snimka dokazuje, Vlaar je ipak zabio s bijele točke?!

Vlaar i Romero
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
10.07.2014.
u 23:56

Prema pravilima, dok se lopta kreće, upućeni udarac još vrijedi.

Nizozemski defenzivac Ron Vlaar odigrao je sjajnu utakmicu za reprezentaciju protiv Argentine i potpuno "zakočio" Lionela Messija, ali sjajnu predstavu zasjenio je njegov promašeni jedanaesterac. Koji ipak nije bio promašen?

Pojavila se video snimka koja jasno pokazuje da se lopta ipak ukotrljala u mrežu Argentine nakon što je Romero krenuo slaviti obranjeni udarac. Prema pravilima, dok se lopta kreće, upućeni udarac još vrijedi.

 

I oko toga se povela rasprava, koja se može lako okončati jer pravila jasno kažu da kod raspucavanja udarac završava čim se lopta od vratara ili vratnice odbije od gola, a ne prema njemu. Također, ne vidi se je li Vlaar dirao loptu nakon promašaja ili pak nije.

 

No bilo bi ipak zanimljivije da ovo pravilo objasni netko od sudačkih eksperata. Recite nam vi što mislite o situaciji.

>> Argentina slomila Nizozemsku nakon trilera jedanaesterca i ušla u finale!

Ključne riječi

Komentara 44

KC
kcrnacch
00:41 11.07.2014.

Glupost...Dirao je loptu što se jasno vidi, da je nije dirao gol bi se vrijedio.

HR
hrvatska91
10:31 11.07.2014.

ma naravno da je zabio... i Sneijder je zabio... svi su oni zabili i ušli su zasluženo u finale... u nekom drugom svemiru...

DU
Deleted user
10:11 11.07.2014.

kao i mnogi ostali sto su napisali u komentarima, ni blizu istine da je gol. http://www.tv2.no/2014/07/11/sport/5800331 , evo i snimak iz pravog ugla, prvo : loptu je udario ramenom, drugo cak i tada lopta nije presla liniju gola

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije