Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIT ĆE SPREMNI

Putin garantira da Rusi neće biti loši organizatori kao Brazilci

Vladimir Putin
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
13.07.2014.
u 15:12

- Nakon Sočija znamo da smo sposobni organizirati i Svjetsko nogometno prvenstvo kao najveći sportski događaj u svijetu - rekao je Putin.

Rusija će 2018. godine organizirati Svjetsko nogometno prvenstvo, a na njega planiraju potrošiti 15 milijardi eura, ali i izbjeći pogreške koje su kao organizatori napravili Brazilci.

Poznato je da u Brazilu mnogo toga nije bilo kako treba, da je propušteno obnoviti infrastrukturu oko stadiona, prometnice, poboljšati javni prijevoz i učini od prvenstva mnogo za cijelu zemlju, tako da se pozitivne posljedice osjete i u godinama koje dolaze. Nažalost, osjećat će se samo negativne posljedice po brazilski narod.

No Rusi već u startu planiraju potrošiti dvije milijarde više no Brazilci, koji su 2010. rekli da će potrošiti oko 300 milijuna eura. Potvrda je to da se predviđanja uvijek premaše, baš kao i tijekom ZOI u Sočiju, za koje je "otišlo" oko 40 milijardi eura, a predviđalo se dvostruko manje.

- Nakon Sočija znamo da smo sposobni organizirati i Svjetsko nogometno prvenstvo kao najveći sportski događaj u svijetu. Budite sigurni da ćemo učiniti sve da to prvenstvo bude najbolje dosad, a svi će uživati u ruskom gostoprimstvu - izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin, koji nogometno prvenstvo tretira kao i ZOI - osobnim projektom.

Najviše će se potrošiti na stadione, naravno. Igrat će se na stadionima u Moskvi, Sankt Peterburgu, Sočiju, Kazanu, Jekaterinburgu, Kalinjingradu, Njižneg Novgorodu, Samari, Saransku, Rostovu i Volgogradu. Finale će biti u Moskvi, na istom stadionu gdje su otvorene Olimpijske igre 1980. godine, samo renoviranom.

Radovi počinju već ovog ljeta i Putin daje osobnu garanciju da će sve biti gotovo prema predviđenim rokovima, a to je šest mjeseci prije početka prvenstva.

>> Rusiji nogometni SP 2018., Kataru 2022.!

Komentara 1

DI
dokazano.istinito
00:33 14.07.2014.

mislim da ga nece ni biti, jer ovaj svijet ovim UN -om i ovakvim nepravdama bice zauzet vodjenjem ratova, a israel se trudi doci do toga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije