Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESRETAN

Pogledajte kako je James Rodriguez proslavio titulu najboljeg strijelca

James Rodriguez
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
14.07.2014.
u 20:00

Ovo je ujedno sedmi put da se najbolji strijelac okitio tom nagradom sa šest golova na kontu

Kolumbijac James Rodriguez postigao je šest pogodaka u pet utakmica za reprezentaciju i pozorno iščekivao hoće li ga glavni konkurent Thomas Müller dostići, a kad je postao izvjesno da neće – skakao je od sreće!

Iako bi imali isti broj pogodaka, Zlatna kopačka pripala bi osvajaču naslova, ali kako se to nije dogodilo, sjajni nogometaš bogatiji je za još jedan individualni trofej.

Ovo je ujedno sedmi put da se najbolji strijelac okitio tom nagradom sa šest golova na kontu, a zanimljivo je da se od 1930. pa sve do 1978. to nikada nije dogodilo u nizu od šest pogodaka. Nakon toga, na šest prvenstava u nizu, šest pogodaka donosila su i titulu najboljeg strijelca. Na posljednja dva prvenstva pet je bilo dovoljno i oba puta Nijemci su bili ti koji su osvajali titulu – Klose i Müller.

>> Messi najbolji igrač, Rodriguezu Zlatna kopačka, a Neuer najbolji vratara

Komentara 7

DU
Deleted user
22:00 14.07.2014.

cudo da nisu i zlatnu kopacku dali mesiju usprkos dva gola manje..

SV
sven222
11:14 15.07.2014.

mislim da bi i FIFA i UEFA trebali uvesti da daju nagrade za najboljeg strijelca i strijelca sa najviše pogodaka na prvenstvima i sličnim događajima...jer nije isto dati neki proj golova u 3-4 utakmice ili 6-7 utakmica....bilo bi poštenije da i broj odigrani utakmica odlučuje o takvoj nagradi...

Avatar franioprvi
franioprvi
20:21 14.07.2014.

Pazi , ime mu se izgovara po spanjolski , ne po engleski ; Hames , ne Dzems (-:

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije