Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBOJICA GA TRENIRALI

Didulica: Nagovorio sam Van Gaala da kopira igru Löwa

Didulica
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
16.07.2014.
u 11:50

Löw mi je bio šef u bečkoj Austriji, a Van Gaal u Alkmaaru. S obojicom sam imao izvrstan odnos

Očekivao sam da ću ga pronaći u Melbourneu, a Joey Didulica (37) javio se iz - Manchestera.

- Radim kao asistent i trener vratara u australskom klubu Melbourne City. Prošloga mjeseca kupio nas je šeik Mansuour, vlasnik Manchester Cityja, ovdje smo na pripremama - javlja nekadašnji vratar hrvatske reprezentacije, ali i velika zvijezda austrijske i nizozemske lige.

Villa je najveća zvijezda

Osim Joeya, u Melbourne Cityju visoko kotira još jedan Didulica, njegov brat John, direktor kluba. U stručnome stožeru još jedan Hrvat, Ivan Jolić, među igračima još dvojica, Mate Dugandžić i Nick Kalmar, dok su najveće zvijezde ocvali Irac Damien Duff i slavni Španjolac David Villa, na posudbi iz New York Cityja. Trener Melbournea je Nizozemac Johnny van't Schip...

No, ovo nije priča o australskom nogometnom klubu u usponu, nego o sjajnome Joeyu Didulici na čiju su karijeru značajno utjecala dvojica najboljih trenera protekloga SP-a, Joachim Löw i Louis van Gaal.

- Löw me trenirao u bečkoj Austriji. Ispočetka mi je njegov stil igre bio neobičan, nisam se baš njim slagao. Došao sam bio iz Ajaxa gdje se igralo napadački, otvoreno, dok je Löw inzistirao na opreznijoj igri, zatvorenijoj, učio nas je kako čuvati 'nulu'. I kako je vrijeme odmicalo, sve mi se to više sviđalo, jer obranu smo doveli gotovo do savršenstva. Bilo mi je žao kada je otišao jer upravo sistem igre koji je on uveo donio mi je rekord u sljedećoj sezoni: 940 minuta nisam primio pogodak u austrijskoj ligi. Kod Löva sam naučio kako držati 'clean sheets' - prisjetio se Didulica iskustva s njemačkim izbornikom, novim svjetskim prvakom.

Korektan s Romerom

Nakon Löwa završili ste baš kod Van Gaala?

- Van Gaal doveo me u AZ Alkmaar i s njim sam osvojio naslov prvaka. On je sjajan tip, ponekad smiješan jer inzistira na detaljima, voli u svakom trenutku imati kontrolu nad igračima, znati sve o njima, čak i o privatnom životu. I kod njega sam do teške ozljede glave bio uspješan, čak 11 utakmica nisam primio pogodak. Ali, i to je zasluga Löwa. Naime, kada sam došao u AZ, sugerirao sam Van Gaalovom pomoćniku da igramo istim sustavom kao u Austriji. Prihvatili su sugestiju i išlo nam je sjajno. Volim Van Gaala i čekam ga ovdje u Manchesteru - kaže Didulica.

U AZ-u vam je pričuva bio Argentinac Romero?

- Bili smo ok. On nije znao engleski, ja nisam znao španjolski pa nismo bili baš jako prisni. Do moje ozljede bio je pričuva, a onda je postao prvi vratar - zaključio je Didulica.

>> Van Gaal: Osjećaji su pomiješani, zaslužio sam više poštovanja

Komentara 1

KA
kajinx
14:08 16.07.2014.

Joey Didulica priča o ozljede koja mu je okončala karijeru. Tko ga je ozljedio? Nitko drugi nego vampir Luis Suárez! Nakon obranjenog penala vampir ga je udario nogom u glavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije